• BIST 9710.62
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti
TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, başkanlık görevinden istifa etti. Bu karar 43 yıllık TÜSİAD tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz, Sütaş ile ilgili iddialara yönelik, "TÜSİAD'ın itibarına zarar gelmesine izin veremem" dedi

"TÜSİAD'A zarar gelmesine izin vermem"

Yılmaz, sahibi olduğu Sütaş ile ilgili iddialara yönelik düzenlediği basın toplantısında, bir süredir Sütaş'ın işçi sendikası ve işçileriyle ilgili bir gerilim olduğu, Sütaş'ın işçilerinin sendikasızlaştırılması için gayret olduğu yönünde kasıtlı haberler yayınlandığını belirterek, şunları kaydetti: "Bugün bazı gazetelerde bu haberlerin yer aldığını gördük. Bu haberler TÜSİAD Başkanlığımla alakalı birlikte haber haline getirilmişti. Sütaş'taki 40 yıllık çalışma hayatımın sonucunda geldiğim noktada TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildim. TÜSİAD Başkanlığı ile 43 yıl boyunca taş taş üstüne koyarak bina edilen bir itibarı devraldım. Türkiye'nin en saygın iş dünyası kuruluşunun, STK'larından birinin itibarını devraldım.

Maalesef bu haberlerle TÜSİAD Başkanlığım üzerinden TÜSİAD'ın da yıpratılmaya veya istismar edilmesine imkan olduğunu görüyorum. TÜSİAD'a zarar gelmesine izin veremem. Ben TÜSİAD'ın Başkanıyım. Bunu en fazla gözetmesi gereken benim. TÜSİAD'ın itibarına zarar gelmesine ben izin veremem. Bu sebeple TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa ettim. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak basın organlarında Sütaş'ın işçi işveren ilişkileri üzerinden sürdürülen asılsız iddiaları, bilgilendirmeleri cevaplandırmak isterim."

"Hiçbir TÜSİAD Başkanı siyasi baskı nedeniyle istifa etmez"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerini denetime davet eden Yılmaz, ''Hiçbir TÜSİAD Başkanı siyasi baskı nedeniyle istifa etmez. Sütaş'la ilgili iddiaların TÜSİAD'ı yıpratmasını istemedim. İstifamın nedeni TÜSİAD'ın istismarını engellemek'' diye konuştu.

İddialara yanıt verdi

İstifasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, şunları söyledi:

“Bir Pazar günü, kimsenin olmadığı bir ortamda çevre düzenlemesi yapılıyor. O fotoğrafı lütfen bir gözden geçiriniz. Gübreyi yaymaya çalışan kim var? Sütaş işçileri mi, yoksa başka insanlar mı var? Neyi temizlemeye çalışıyorlar, olanı yaymaya çalışıyorlar. Bunun istismarı için yapıyorlar. Hazırlanmış bir senaryo var. Şov yapmaya çalışıyorlar. Fırsatı bulmuşlar dağıtarak, etrafa yayılmasını sağlayarak, ondan sonra fotoğrafını çekerek istismar yoluna gidildi.

O gün çevre düzenlemesi yapılması gerekiyormuş, yapılmış. Kendi düzeni içinde başka bir işçi yapmış. Üst düzey bir yönetimin haberi olmaz ki böyle bir şeyden. Olabilir mi? Kimsenin haberi olmaz. İstifa tek taraflı bir müessesidir. TÜSİAD Yönetim Kurulu’na gönderdim. Arkadaşlarıma da duyurdum. Yüksek İstişare Konseyi Başkanı’na da duyurdum. Ben buraya gelmeden 15 dakika önce dilekçemi gönderdim.

"Bazı insanlar beceriksizlik etmişlerdir"

Sinekleme yaptığı haberinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Yanlı olarak ele alırsanız, haberi yönlendirebilirsiniz. İyi niyetli olmayan kasıtlı değerlendirmeler olduğu kanaatindeyim. Bizim bir huzursuzluğumuz yoktu. Çağdaş bir kurum olmak için adım adım ilerleyerek ulaşmaya çalışmadığımız sendikal örgütlenme seviyesi vardı. Bu süreçte giderken bazı insanlar beceriksizlik etmişlerdir. Bu beceriksizliğin Sütaş’a ve çalışanlarına zarar vermemesine özen gösteriyorum. Onun için burada karşınızdayım.”

Yılmaz, “İşçileri yeniden işe alacak mısınız?” sorusu üzerine “İşçilerle mutlaka görüşeceğim” diye konuştu.

"Buraya gelirken istifa dilekçemi TÜSİAD'a gönderdim"

"Bu kararı alırken TÜSİAD'dan birileriyle görüştünüz mü?" sorusuna Yılmaz, "Buraya gelirken TÜSİAD'a da istifa dilekçemi gönderdim. Daha önce kimseyle konuşmadım, görüşmedim. Kimseyi bu yükün altında ezmeye gerek yok. Bu benim tamamen kişisel olarak karar vermek zorunda olduğum bir husustu. Sabah ki haberleri değerlendirdim kendi kararımı kendim verdim. Arkadaşlarıma maalesef onlarla görüşmeden bu kararı tebliğ ettim" yanıtını verdi.

"Son zamanlarda yaptığınız açıklamalar sonrası hükümet kanadından da eleştiriler gelmişti. Bu haberleri kasıtlı olarak mı görüyorsunuz, istifayı da bu yüzden mi yaptınız?" sorusuna Yılmaz, "Böyle bir değerlendirme yapmadım ama TÜSİAD'ın istismar edilebileceği tehlikesini hissettim buna izin veremezdim. O yüzden istifa ettim" şeklinde cevap verdi.

Muharrem Yılmaz, "TÜSİAD'dan istifa etmeninizi isteyenler oldu mu?" şeklindeki soruya da, "Kimse bilmiyordu ki, sizinle beraber duydu herkes" diye yanıt verdi.

İstifa getiren o iddia

Bugün bir gazetede yayınlanan haberde Sütaş'ın, işe iade için Karacabey fabrikası önünde eylem yapan işçileri yıldırmak için eylem alanına 13 ton hayvan pisliği döktüğü belirtilmiş, tezek kokusu yüzünden süt fabrikasını sinek bastığı ve yönetimin döktüğü hayvan  pisliğini temizlemek zorunda kaldığı iddia edilmişti.  

Görev süresinin bitmesine 1 yıl vardı

Muharrem Yılmaz, 13 Ocak 2013’te yapılan TÜSİAD’ın 43. Olağan Genel Kurulu’nda görevi Ümit Boyner’den devralmıştı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim