• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

TÜSİAD ve TBV’in eTürkiye ödül töreni

TÜSİAD ve TBV’in eTürkiye ödül töreni
TÜSİAD ve TBV tarafından bu yıl 9.’su gerçekleştirilen “eTürkiye (eTR) Ödülleri”nde kazananlar belli oldu. Kazanan kurumlar ödüllerini, 19 Aralık 2011 Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen törende aldı.

TÜSİAD ve TBV’nin düzenlediği 9. eTR Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 9. kez düzenlenen eTR Ödülleri TBMM’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Açılış konuşmalarını Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erman Ilıcak, Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptı.

Bu yıl ödül kazanan kurumlar ve projeleri şöyle:

Özel Ödül:

Yenimahalle Belediyesi
Küçükçekmece Belediyesi

Küçük Ölçekli Belediyeler

Karasu Belediyesi “Karasu Akıllı Kent”

Orta Ölçekli Belediyeler

Fatih Belediyesi “Fatih Mobil”

Büyük Ölçekli Belediyeler

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi “KOSKİ Mobil İş Takip”

Kamudan Kamuya eHizmet

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü “Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi”

Kamudan İş Dünyasına eHizmet

TSE “Belgenet”

Kamudan Vatandaşa eHizmet

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü “Otokontrol 5664″

Ödül töreni esnasında ödül kazananlar, jürinin elektronik oylamasıyla belirlendi.

İnternet sihirli bir değnek gibi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, konuşmasında eTR Ödülleri’nin gelenekselleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. İnternetin sihirli bir değnek gibi kişiler, devlet ve vatandaş arasındaki ilişkilerin gelişimini desteklediğini belirten TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yaşanan gelişime bağlı olarak eDevlet uygulamalarının vatandaşın bilgiye ulaşmasını kolaylaştırdığına değindi.

Çiçek, yapılan son araştırmalara göre Türkiye’de nüfusun üçte birinin internet kullanıcısı olduğunu, bu grubun yüzde 30’dan fazlasının günde en az bir defa internete bağlandığını, Türkiye nüfusuna denk oranda cep telefonu kullanımı olduğunu açıkladı. İlerde devlet kapısının devlet portalı olarak değişeceğine inanan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dünyadaki rekabet ortamında söz sahibi olabilmek için bilgi teknolojileri kullanımı kadar üretiminin de önemli olduğuna dikkat çekerek, eTR Ödülleri’nin eDevlet projelerinin yaygınlaşması ve tanınmasında katkısı nedeniyle önemini belirtti.

Bilgi otobanları evlere ulaşacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuşmasında, 2023’de bilgi otobanlarının süratle evlere ulaştırmayı hedeflediklerini söylerken, bu kapsamda evlere 100 megabit erişim sağlamayı planladıklarını açıkladı. Bunun da 1 gigabite kadar çıkabileceğini ekledi.

Bilişim ve internet kullanımda Türkiye’de rakamların çok hızlı değiştiğini, bu kapsamda 39 kurum, 292 hizmet ve 145 bin günlük tıklama ile eDevlet’in 11 milyon vatandaşa ulaştığını belirtti. Türkiye’nin artık ulaşan, erişen ve konuşan bir ülke haline geldiğini dile getirdi.

Bilgi toplumu olma yolunda ilerliyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, eDevletin farklı boyutlarını oluşturan kamu, özel sektör ve vatandaşların her birinin çok önemli olduğunu ve her alanda kalkınmanın bütüncül bir yaklaşımla gerçekleşebileceğini belirtti. 2002’de Türkiye’de bilgisayar kullanım oranı yüzde 5,7 iken, 2010’da bu oranın yüzde 46,4’de yükselmiş olmasının bilgi toplumuna dönüşüm yolunda önemli bir veri olduğunu söyledi.

Çağdaş uygulamalar tasarruf ve verimlilik olarak geri dönecek

TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “eDevletle başlayan ve eDönüşümle devam edecek olan çağdaş uygulamalar, ülkemize tasarruf, verimlilik ve etkinlik olarak geri dönecek. Bu nedenle, Türkiye Bilişim Vakfı olarak, e-devleti ve onun uzantısı olan e-dönüşümü ülke ekonomisinde verimliliği artırma, böylece de ülkemizin küresel rekabette daha hızlanması fırsatı olarak görüyoruz. Yenilikçi e-devlet uygulamaları Türkiye’den çıkabilir. Ekonomik pırıltısıyla dikkat çeken Türkiye’mizin, 500 milyon nüfuslu Avrupa Birliği’ne bir mobil sosyal paylaşım e-devlet projesi sunmasını bekliyoruz” dedi.

E-devlete yatırım yapanlar bilgi toplumunun yolunu açıyor

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknoloji, İnovasyon ve Bilgi Toplumu Komisyonu Başkanı Erman Ilıcak, eDevlete yatırım yapan ve eDevlet projelerinde çalışan herkesin, bilgi toplumuna giden yolun taşlarını döşeyenler olarak, takdiri hak ettiğini belirterek şunlara dikkat çekti: “Bilişim teknolojilerindeki gelişmeler “daha verimli hizmet” ve “daha demokratik yönetişim” anlayışını güçlendiriyor. Türkiye; hizmetlerin elektronik ortama taşınmasında yüzde 89 ortalama ile yüzde 82 olan AB 27 ortalamasının üzerinde. Ancak yüzde 43 olan hane halkı internet kullanım oranımız, yüzde 73 olan AB ortalamasının çok altında. Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi ve çağdaş bir kamu yönetimi anlayışının yerleşmesini çok önemli hedefler olarak görüyoruz.”

e-devlet tohumları meyvesini veriyor

Avea CEO’su Erkan Akdemir, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın 9 yıl önce ektikleri “e-devlet tohumları”nın bugün meyvelerini verdiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “e-Devletin kapılarını 72 milyona açmak için fırsat ellerimizde. e-Devlet hizmetinin, internet üzerinden daha ölçülebilir, hızlı, maliyet etkin ve güvenli bir şekilde verilebilmesi için bulut bilişim teknolojisinden her alanda yararlanmalıyız. Böylece e-Devlet’e dahil olan her türlü bilgi, erişim kanalı ve uygulama arasında eş güdüm çok daha kolay sağlanacak. Yapıya yeni uygulama ve kurumların eklenme maliyeti ve işletme maliyetleri önemli ölçüde düşürülebilecektir. Bağlı bulunduğumuz telekom grubu ve Avea olarak; tüm kamu kurum ve kuruluşlarına “bulut bilişim” konusunda hiçbir ticari kaygı gütmeden destek olmaya, danışmanlık yapmaya hazırız. GSM sektörünün alanında ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezimizin kapıları, işine teknoloji katmak isteyen her kurum ve kuruluşa açıktır. “Devleti bulutların üzerine çıkarmanın” zamanı şimdi diyoruz. Türkiye digital çağda seyirci değil oyun kurucu olarak yerini almalıdır.”

“eTR Ödülleri Töreni”ne özel davetli olarak katılan ABD Genel Hizmetler İdaresi Federal Vatandaş Bilgi Merkezi Direktörü Beverly Godvin, ABD’deki edevlet uygulamaları üzerine bir konuşma yaptı. Godvin, bu uygulamalarda şeffaflık, katılımcılık ve işbirliği konusundaki deneyimlerini tören katılımcılarıyla paylaştı.


 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim