• BIST 9524.59
  • Altın 2495.13
  • Dolar 32.5957
  • Euro 34.7784
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TUSKON Başkanı Meral'den açıklama

TUSKON Başkanı Meral'den açıklama
Dün bazı yayın organlarında çıkan haberler nedeniyle TUSKON tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Dün bazı yayın organlarında çıkan haberler nedeniyle TUSKON tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Söz konusu haberler ile yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için aşağıdaki açıklamayı dikkate almanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, 22 Eylül Çarşamba günü New York’ta gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün bazı yayın organlarında yayınlanan ‘Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in Türkiye’ye rakamsal anlamda faydalı olmadığına ilişkin ifadelerin” aksine, ‘Coca Cola CEO’su Muhtar Kent’in gelmiş olduğu konumdan Türkiye’nin yeterince faydalanamadığını ve rakamlara yansıtılamadığını’ dile getirmiş bulunmaktadır. Rızanur Meral, bazı gazetelerde konuya ilişkin çıkan haberler ile ilgili şunları söyledi:

“Sayın Muhtar Kent, tüm dünyanın takdir ettiği başarısıyla Türk iş dünyasının gurur kaynağı konumundadır. Sayın Kent’in bu konumunun Türk iş dünyası tarafımdan yeterince rakamlara yansıtılamadığını düşünüyoruz. Muhtar Kent, dünyanın önde gelen şirketlerinden Coca Cola’nın en tepe noktasındadır. Böyle büyük bir fırsatın Türk iş dünyası tarafından yeterince verimli şekilde değerlendirilemediğini düşünüyoruz. Muhtar Kent’in ekonomik ilişkilere olan katkısının Türkiye-ABD ticaretine de yansıtılabilmesi Türk ekonomi dünyasının elindedir. İki ülke arasındaki ticaret hacmi çok daha yukarılara taşıma şansımız var iken, elimizdeki bütün doneleri kullanabilmeliyiz. Muhtar Kent gibi bir rol modeli örnek alarak, ticaretimizi daha üst seviyeye çıkarma hedefinde ilerlemeliyiz”

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Muhtar Kent’in bulunduğu konumdan Türkiye’nin yeterli düzeyde yararlanamadığına işaret ederek, “Türk işadamı ve yöneticilerinin gelmiş olduğu konum uluslar arası ticari ilişkilerimize de ayrı bir heyecan katıyor. Başarılardan daha büyük başarılar çıkarmak ve Türkiye’nin gerçek gücünü göstermek için daha çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

TUSKON Başkanı 

Rızanur Meral

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.

www.AksiyonHaber.com

İSTANBULHABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim