• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TUSKON, Yemen'e çıkarma yaptı

TUSKON, Yemen'e çıkarma yaptı
Yemen’de Türkiye-Yemen Ticaret ve Yatırım Forumu düzenleyen TUSKON, 400 işadamının katıldığı forumda 1.200 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

TUSKON YEMEN'E ÇIKARMA YAPTI

Yemen’de Türkiye-Yemen Ticaret ve Yatırım Forumu düzenleyen TUSKON, 400 işadamının katıldığı forumda 1.200 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Vizelerin kaldırılması talebinde bulunan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, birkaç yıl içerisinde 350 milyon dolarlık ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkarılabileceğini kaydetti.

Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu’nun (TUSKON) koordinasyonunda Marmara İşhayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) tarafından Yemen’in başkenti Sana’da gerçekleştirilen Türkiye – Yemen Ticaret ve Yatırım İş Forumu, Türk ve Yemenli 400 işadamını buluşturdu. Forumda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, gerçekleştirilen ziyaretin ülkeler arası ilişkilerin çok daha ileri noktalara gelmesine katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Rızanur Meral, “TUSKON’un, 2006 yılında Ticaret Köprüsü faaliyetleri ile birlikte Yemen’den işadamları ülkemize gelmeye başlarken Türk işadamları da Yemen’e gitmeye başladı. TUSKON bu faaliyetler ile Yemen’i Türkiye de tekrar Türk işadamlarına hatırlattı, Türk işadamları da Yemen’i hedef pazarları arasına ekledi. Gerçekleştirdiğimiz bu programla birlikte Yemenli ve Türk işadamları arasında yeni işbirlikleri gerçekleştirmek ve aynı zamanda dostluğumuzu ilerletmek için işbirliğini ticari alanda büyük yatırımlarla pekiştirmek istiyoruz, işte bu nedenle, bugün, 50’nin üzerinde Türk işadamı ile buradayız“ diye konuştu.

Yemen’in potansiyelinin yüksek olduğunu ifade eden Rızanur Meral, geçen yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacminin sadece 350 milyon dolarda kaldığını, bu rakamın iki ülke arasındaki gerçek potansiyeli yansıtmadığın vurguladı. “Bu rakamın kısa sürede 1 milyar dolar seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz” diyen Rızanur Meral, “Yemen; petrol - doğalgaz potansiyeli, gayrimenkul, hizmet ve ticaret sektöründe barındırdığı fırsatları ile işadamlarımız için birçok alanda i fırsatlar sunmaktadır. Türk şirketlerinin YEMEN’ deki yatırım ve ticaret ortamından daha fazla yararlanmaları ve sunduğu fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyoruz“ şeklinde konuştu.

“Vizeleri kaldıralım”

Yemen’in 23 milyonluk nüfusunun ülkeyi cazip bir pazar haline getirdiğini söyleyen Rızanur Meral, Yemenli işadamları ile ortak birçok sektörde başarılı şirketler kurarak yeni işlerin yapabileceğine inandıklarını ifade etti.

Vize konusuna da değinen Rızanur Meral, “Bu ziyaret vesilesi ile vizelerin kaldırılması ya da kapıda vize kolaylığı sağlanmasını arzu etmekteyiz” dedi. Türkiye’nin otomotivde, elektronikte, beyaz eşyada Avrupa’da önemli bir üretici haline geldiğini belirten Rızanur Meral, “Bugün Yemen’in ihtiyacı olan birçok ürün Avrupa ile aynı kalitede fakat daha u ygun fiyatlarda Türkiye de üretilmekte. Türk müteahhitleri dünyadaki ülkeler arasında 2. sıraya geldi. Yemen’de de projelerde müteahhitlerimizin hem kaliteli hem de hızlı iş yapacağına emin olabilirsiniz” dedi.

Yemen Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Abdullah Numan ise forumda yaptığı konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı ziyaretlerle daha da geliştiğini belirterek, geçen hafta Türkiye’ye bir gurup iş adamı gönderdiklerini belirtti. Numan, Türkiye’ye yapılan ziyaretin Yemen için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasında başbakan ve cumhurbaşkanı seviyesinde ilerleyen ilişkilerin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Numan, Türk iş adamlarının Yemen’e gelmesini ve Yemen’deki fırsatlardan yararlanmalarını istediklerini belirterek, özellikle iki ülke arasında inşaat sektöründe büyük yatırımlar yapılmasını beklediklerini ifade etti. Numan, ülkesinin dünya ticaret gemilerinin yüzde 50’sinin geçiş yoluna 4 mil uzaklıkta bulunduğunu belirterek, kardeş diye tanımladığı Türklerle daha fazla ticaret yapma isteklerini dile getirdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim