• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Tutuklanan pilotların isimleri ortaya çıktı

Tutuklanan pilotların isimleri ortaya çıktı
İddiaya göre Suriye ordusu tarafından Koerc hava üssü etrafındaki çatışmalarda esir edilen Türk subayların isimleri ve rütbeleri ortaya çıktı.

 

Haberi yalanlayan Genelkurmay’ın konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.
 
Genç Bakış kaynağına göre Koerc hava üssü civarına mevzilenen ve üssü ele geçirmeye yönelik saldırı hazırlığında olan bir grup, muhalif Suriye muhaberatı tarafından takibe alındı. Kaynağa göre hava üssüne saldırı hazırlığında olan grubun takibi Türk sınırından itibaren yapıldı. Grubun içinde Türkiye ordusuna bağlı muharip subayların olduğu bilgisi önceden muhaberat tarafından biliniyordu.
 
Koerc hava üssünün güney ve doğu bölgesinde bulunan stratejik alanlara kadar ilerlemeleri engellenmeyen grup helikopterler tarafından bir bölgede sıkıştırıldı ve operasyon yapıldı. Kaynağa göre çatışmalar 2 gün sürdü ve muhaliflerin büyük bölümü geri çekilirken çok sayıda ölü ve yaralı bıraktılar.
 
Bu arada çatışmada ölenler arasında Libya ve Türkiye pasaportu taşıyan gönüllü savaşçılarda tespit edildi. En önemli operasyon ise üssün doğusunda gizlenen ve geri çekilme esnasında sıkıştırılan Türk subayların esir edilmesi oldu.
 
Subaylar hiç bir mukavemet ve direniş gösteremeden ele geçirildiler. Ele geçirilen subay sayısının 6 olduğunu ve bunlardan bir tanesinin ağır yaralı olduğunu bildirdi.
 
Kaynağın ifadesine göre yakalanan subayların isim rütbe ve görev yerleri şöyle ;
 
İskender DURMAZ (Üsteğmen) Malatya Erhaç Üssünde görevli
 
Mustafa SEVİMLİ (Üsteğmen) Malatya Erhaç Üssünde görevli
 
İlhan TOLUNAY (Yüzbaşı) Malatya Erhaç Üssünde görevli
 
Durmuş KEVİR (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Komutanlığı Eskişehir
 
Murat DOĞAN (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Kom. Eskişehir
 
Yılmaz İ. TURAN (Yüzbaşı) 1. Ana Jet Üssü Kom. Eskişehir (yaralı durumda)
 
Genç Bakış kaynağı esir askerlerden Yılmaz Turan’ın an itibari ile yaralı olduğu ve tedavi edildiği, diğer esirlerin ise sorgulandığını bildirdi.
 
İlk sorgulamalardan çıkan sonuca göre yakalanan subayların hem pilot hem de Hava Kuvvetleri İstihbarat birimine bağlı oldukları ve ”Gayri Nizami Harp” konusunda özel eğitim aldıkları bildirildi. Subayların, muhaliflerin hava üslerini ele geçirme haberlerinden sonra Türkiye tarafından bölgeye gönderildiğini ve MİG uçaklarının uçurulması konusunda Suriyeli bazı kişileri eğitme amacını güttükleri bildirildi. Sorgularında bizzat subayların uçak kullanma iddialarını reddettikleri ifade edildi.
 
MECLİS’E TAŞINDI
 
Türk pilotlar ve MİT görevlilerinin Suriye’de esir alındığı iddiası TBMM’ye de taşındı. CHP milletvekili Baydar, esirlerin isimlerini açıkladı.
 
İlk olarak Suriye’de yayınlanan bir gazetede yer alan daha sonra Rusya Resmi Haber Ajansı RIA tarafından da gündeme getirilen Türk pilotlar ve MİT görevlilerinin Suriye’de esir alındığı iddiası TBMM’ye de taşındı. CHP Aydın milletvekili Metin Lütfü Baydar, esir pilotların isimlerini açıkladı.
 
Baydar’ın açıkladığı isimler ise şöyle:
 
Yüzbaşı Yasin K. Teğmenler Sinan T. Fuat Y. Mustafa H. Asteğmen Hasan G ile Tarık T. İbrahim M. Yusuf C. Murat Y. Harun M.
 
Baydar, bu konuda Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına iletilen bir bilgi olup olmadığını sordu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim