• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

TÜVASAŞ, Irak için yolcu vagonu üretecek

TÜVASAŞ, Irak için yolcu vagonu üretecek
Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Bulgaristan Demiryolları'nın ardından, Irak Demiryolları için de yolcu vagonu üretecek.

TÜRK VAGONLARI DÜNYAYI TAŞIYACAK

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), Bulgaristan Demiryolları'nın ardından, Irak Demiryolları için de yolcu vagonu üretecek.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Türkiye'nin ilk ve tek yolcu vagonu üreten fabrikası olan TÜVASAŞ'ın ülkenin yolcu vagonu imalat, onarım ve modernizasyon ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

İç pazara yönelik üretiminin yanında, yurt dışı pazarında da yerini alan TÜVASAŞ'ın tek vardiya ile yılda 65 vagon imalatı ile 500 vagon onarım kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Ertiryaki, ''TÜVASAŞ, çok yönlü gelişme ve büyüme seyri yaşayan dinamik bir yapıya kavuştu. Bu dinamizmi her daim canlı tutmak adına gayret sarf ediyoruz. Gayretlerimizin olumlu neticelerini almak, daha da şevklendiriyor bizleri. Yapılan her çalışma, bugünden çok yarınlara yönelik olarak yapılmaktadır. TÜVASAŞ'ın bulunduğu konumu daha da güçlendirmek için çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bulgaristan Demiryolları ile 2,5 yıl süren zorlu bir sürecin ardından yolcu vagonu üretimi için sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Ertiryaki, şunları söyledi:

''Toplam bedeli 32 milyon 205 bin Avro olan proje için üretilecek 30 adet yataklı vagon, 18 ayda Bulgaristan Demiryolları'na teslim edilecek. Bu anlaşma TÜVASAŞ için bir dönüm noktasıdır. Fakat bu gelişme sadece TÜVASAŞ için değil, ülke ekonomisi için önem taşımaktadır. AB üyesi olan bir ülkede TÜVASAŞ vagonlarıyla seyahat edilecek. Bulgaristan Demiryolları için üretilecek vagonlar, Avrupa demiryolu pazarında yer almak için başlangıç çalışması olarak nitelendirilebilir. TÜVASAŞ, 30 adet lüks yolcu vagonu projesinin 10 milyon Avro'yu aşan avansını almış ve tarihinde bir ilk niteliğinde, ana kuruluş TCDD hesaplarına para aktaran bir şirket haline gelmiştir. Irak Demiryolları için de TÜVASAŞ yolcu vagonu üretimi gerçekleştirecektir. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Irak'ın özel durumu sebebi ile zaman zaman kesintiye uğrayan çalışmalarımız 2011 yılı içinde netlik kazanacaktır.''

Ertiryaki, Mısır Demiryolları için üretilecek vagonların ihalesine de katıldıklarını belirterek, ihaleye katılan ve yeterlilik sağlayan iki firma arasında bulunduklarını kaydetti.

-MARMARAY ARAÇLARI-

Marmaray Projesi'ne de değinen Ertiryaki, projenin dünyada alanında sayılı projelerden biri olduğunu ifade ederek, EUROTEM ile birlikte araç üretiminde yer alacaklarını söyledi.

6 Eylül 2010'da imzalanan sözleşmeyle Marmaray Projesi'nde kullanılacak 275 aracın ortak üretimi için çalışacaklarını kaydeden Ertiryaki, ''Bu hatta kullanılacak modern demiryolu araçlarının imalatında TÜVASAŞ, mevcut donanımıyla yer alacaktır. EUROTEM ile imzaladığımız sözleşme uyarınca araçların, TÜVASAŞ'ta gerçekleşecek üretim aşaması iki yıl içinde tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır'' dedi.

-SERTİFİKASYON-

Göreve geldikleri andan itibaren ekonomik değerler açısından kurumu ileriye taşımayı amaç edindiklerini anlatan Ertiryaki, bununla birlikte insana ve çevreye saygıyı da ileriye taşımayı amaç edindiklerini söyledi.

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası aldıklarını hatırlatan Ertiryaki, şunları dile getirdi:

''ISO 14001, dünya şirketi olma yolunda ciddi adımlar atmış TÜVASAŞ için olmazsa olmazlardan biriydi. Çevreye duyarlı sanayi kuruluşu olduğumuzu defalarca ortaya koyduk, fakat bunun uluslararası alanda tescili, TÜVASAŞ'ın sadece ürün standardı ile değil, sistem standardı ile de hareket ettiğini göstermektedir. OHSAS 18001 ise, TÜVASAŞ'ın çalışanına verdiği değeri belgelemesi açısından önem taşımaktadır. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda planlı ve sistemli çalışmalarını zorunlu kılan bu standardı yakalamış olmak, insan kaynağına yaptığımız yatırımların bir anlamda karşılığını görmek olmuştur.''

-KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI-

Kuruma yeni bir amblem ve logo kazandırdıklarını kaydeden Ertiryaki, değişen dünya koşullarının işletmeleri, kaliteli üretimle birlikte doğru ve etkili iletişim kurmaya zorladığına dikkati çekti.

Doğru ve etkili iletişimin işletmelerin rekabet gücünü arttıran bir nitelik olarak ortaya çıktığına işaret eden Ertiryaki, ''Müşteri ve kamuoyu ile kurulan iletişimi destekleyen en önemli faktörlerden biri de kurumsal imajınız. Yaptığımız kurumsal kimlik çalışmasıyla yenilenen TÜVASAŞ imajı, TÜVASAŞ'ı doğru çağrıştırması ve tanımlaması açısından istediğimiz algıyı uyandırdı. Yeni amblem ve logo, TÜVASAŞ'ın yerleşik marka ve kurum değerine olduğu kadar, gelecekteki hedeflerine, misyon ve vizyonuna yakışır modernlik, sadelik ve dinamizmi anlatacak biçimde tasarlandı. Sadece mevcut durumunu değil gelecekteki konumunu da içeren bir dizayn ile kurumsal kimliğimizi oluşturduk'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim