• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

TÜVASAŞ ve EUROTEM işbirliği yapacak

TÜVASAŞ ve EUROTEM işbirliği yapacak
Asya ile Avrupa'yı denizin altından bağlayacak Marmaray projesinde kullanılacak tren setlerini TÜVASAŞ ile EUROTEM ortak üretecek.

TÜVASAŞ İLE EUROTEM İŞBİRLİĞİ

Asya ile Avrupa'yı denizin altından bağlayacak Marmaray projesinde kullanılacak tren setlerini TÜVASAŞ ile EUROTEM ortak üretecek.

TÜVASAŞ'dan yapılan yazılı açıklamada, dünyadaki en büyük ulaşım altyapı projelerinden birisi olan Marmaray Projesi araçlarının üretiminin Adapazarı'nda yapılacağı belirtildi. TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ve EUROTEM Ceosu Jong Mook Choi, Marmaray Projesi'nde kullanılacak 275 aracının ortak üretimi için sözleşme imzaladı.

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Gebze'den Halkalı'ya kadar kesintisiz ulaşımı sağlayacak olan Marmaray Projesi'nin, raylı taşıt ulaşımında Türkiye'deki ve dünyadaki en büyük projelerden biri olduğunu ifade etti. 'Böyle bir projenin içinde olmak, TÜVASAŞ için oldukça önemlidir' diyen Ertiryaki, "Bu hatta kullanılacak modern demir yolu araçlarının imalatında TÜVASAŞ, mevcut donanımı ile yer alacak. EUROTEM ile imzaladığımız sözleşme uyarınca araçların TÜVASAŞ'ta gerçekleşecek üretim aşaması iki yıl içinde tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor." dedi.

EUROTEM Ceosu Jong Mook Choi ise TÜVASAŞ ile birlikte bu çalışmayı gerçekleştirecek olmaktan çok memnun olduklarını dile getirerek şunları söyledi: "TÜVASAŞ, mevcut kapasitesi ile her türlü raylı taşıt üretim tekniğine sahip bir fabrika. İmzaladığımız sözleşme, hem ortak üretimi hem de satış sonrası hizmetleri de içermektedir. Bu sözleşme ile mevcut işbirliğimizin artarak devam etmesi arzusu taşıyoruz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim