• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

"Tuzla Marina Projesi" start alıyor

"Tuzla Marina Projesi" start alıyor
834 yat kapasiteli Tuzla Marina Projesi başlıyor. İhalesi 120.7 milyona yapılan, 2 bin kişiye istihdam yaratacak proje gözyüzünden bakıldığında 'çupra'yı andırıyor

 

834 yat kapasiteli Tuzla Marina Projesi başlıyor. İhalesi 120.7 milyona yapılan, 2 bin kişiye istihdam yaratacak proje gözyüzünden bakıldığında 'çupra'yı andırıyor

834 yat kapasiteli Tuzla Marina Projesi, start alıyor. Geçtiğimiz günlerde Tuzla Belediyesi tarafından ihale edilen projeyi 120 milyon 750 bin TL'ye Bayraktar Kardeşler İnşaat kazanmıştı. Şirket Yap-İşlet- Devret modeliyle marinayı inşa edecek. Marina, gökyüzünden bakıldığında şekil olarak çupra balığına benzeyecek. Mimari konseptiyle Türkiye'de bir ilk olacak projede; marina, denizin üstünde adalardan oluşan bir alışveriş merkezi, su oyunları parkı ve 5 yıldızlı otel yer alacak.

DEV SU PARKI VE SEYİR

Marinada Adalar manzaralı seyir terasları, denizi gören kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor sahaları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, meydanlar ve bin 500 araç kapasiteli otopark bulunacak. Projede, Tuzla'nın geleneksel mesleği olan balıkçığı geliştirmek için idari ve sosyal tesislerle modern balıkçı barınakları da yer alacak. Yatların akaryakıt istasyonları da marinanın içinde olacak. Tuzla Marina, 182'si karada, 188'i denizde olmak üzere toplam 370 dönüm alanı kapsayacak.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM GARANTİSİ

Marinayı "en önemli projem" olarak tanıtan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ihale şartnamesinde Tuzlalının istihdamına ayrıcalık tanıdı. Marina çalışanlarının Tuzla'da yaşamasını ihalenin ön şartnamesine koyduran Başkan Yazıcı, hem yapım hem de işletme sürecinde yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

PROJE 2015'TE BİTER

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, marina projesinin bölgenin gelişmesi ve ilçenin cazibe merkezi olması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Tuzla'nın her alanda marinaya ev sahipliği yapabilecek donanıma sahip olduğunu belirten Başkan Yazıcı, "Marina projesiyle buraya marka değeri katacağız. Yüzbinlerce yabancı turisti bölgeye çekecek projeyi 2015'te tamamlamayı planlıyoruz. Tuzla bu marinayla 320 bin metrekarelik sahil şeridine kavuşacak" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim