• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Tuzla'daki yangına THK müdahale etti

Tuzla'daki yangına THK müdahale etti
Türk Hava Kurumu, dün başlayan ve hızla büyüyen Tuzla Kimya Sanayicileri Organize bölgesinde meydana gelen yangına havadan müdahalede bulundu.

 Öğlen saatlerinde İzmir Adnan Menderes havaalanından İstanbul Valiliği’nin çağrısı üzerine havalanan 1 adet amfibik CL-215 uçağı havadan müdahale için söndürme çalışmalarına katıldı.

Türk Hava Kurumu’ndan (THK) yapılan yazılı açıklamada, dün İstanbul Tuzla’da meydana gelen ve karadan müdahalenin zorlaştığı sanayi yangınında, İstanbul Valiliği’nin yangın filosundan yardım istemesi üzerine 1 adet CL-215 amfibik tip uçağın gönderildiği belirtildi. Rüzgârın yön değiştirmesiyle birlikte patlamaların da meydana geldiği yangında, Avrupa’nın en büyük amfibik yangın söndürme filosu olma özelliği taşıyan ve özellikle yaz aylarında orman yangınları ile mücadelede Orman Genel Müdürlüğü’nün en önemli unsurlarından olan ateş kuşlarının, Türkiye’nin her bölgesinde ve ihtiyaç olduğu her zaman 7/24 görev başında olduğunu bir kez daha gösterdiği ifade edildi.

4 SAAT 35 DAKİKALIK UÇUŞ TOPLAM 17 SORTİ

Karadan müdahale ekiplerine destek olmak ve yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alınması sağlamak amacıyla bölgeye ulaşan THK’ya ait 1 adet CL-215 amfibik uçağının toplam 17 sorti gerçekleştirerek itfaiye ekipleriyle birlikte yangının kontrol altına alınması çalışmalarına katıldığı bildirildi. 8 saniyede 5 bin 346 litre su alarak yangına havadan müdahale eden amfibik uçak ile gün batımına havadan müdahalenin devam ettiği vurgulandı.

Gün boyu yapılan çalışmalar sonucu kontrol altına alınan yangında, söndürme çalışmalarının havanın karamasıyla birlikte karadan hala devam ederken olası bir tehlikeye karşı ve yangının sönmemesi ihtimaline karşın uçağın İstanbul Sabiha Gökçen havaalanında bekletildiği kaydedildi. Gece boyu soğutma ve söndürme çalışmalarının da devam ettiği açıklandı.

Başta ABD ve Kanada olmak üzere birçok ülkede mevcut olan ve 5 bin 346 litre su kapasitesine sahip CL-215 uçaklarından bir tanesininin, geçen sene THK Gökçen Havacılık tarafından 3 ay boyunca İtalya Devleti’ne kiralanmış olduğu belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim