• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tuzla’daki yangının sebebi elektrik arızası

Tuzla’daki yangının sebebi elektrik arızası
PolarXP firmasından yapılan açıklamada, Tuzla’da dün çıkan ve bir işçinin ölümüyle sonuçlanan yangının, elektrik panosunda oluşan teknik bir arızadan çıktığı bildirdi

 

Olayla ilgili PolarXP’den yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’nin en büyük soğuk zincir lojistik firması PolarXP, 29 Ağustos 2012 Çarşamba saat 19.00 sularında, Tuzla Lojistik Merkezinde elektrik panosunda oluşan teknik bir arızadan dolayı çıkan ciddi bir yangın yaşamıştır. Yangın 30 Ağustos 2012 Perşembe öğlen saatlerine doğru gücünü kaybetmiş ve çok değerli itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür. Yangının çıktığı anda depoda bulunan ekip başı liderlerimiz, itfaiye sahaya ulaşıncaya kadar yangına 10 adet büyük boy yangın tüpüyle müdahale etmiştir. Ancak yangının çıkış sebebi elektrik panosundan olması ve panel arkalarından giden kablolar kanalıyla ilerlemesi yapılan bu çabayı sonuçsuz kılmıştır. Olay olduğu anda itfaiyeye bilgi verilmiştir. İtfaiye araçlarının tesise ulaşmasına kadar olan 10-15 dakikalık süreçte, yangın depo çalışanları tarafından kontrol altında tutulmaya çalışılmıştır. Bu esnada depomuzda çalışan 150’ye yakın arkadaşımız ofislerden ve depodan tahliye edilmiş, depo sahasındaki araçları itfaiye araçlarına yol açsın diye dışarı çıkartılmıştır” denildi.
 
PolarXP Tuzla Lojistik Merkezi’nin Türkiye’nin en büyük ve teknolojik açıdan en donanımlı soğuk hava depolarından biri olduğu kaydedilen açıklamada, “Eksi 25 derecede çalışan bu tür depolarda normal bir depoda kullanılan su sistemi, suyun donmasından dolayı kullanılamamaktadır. Depoda bu tür durumlar için alınması gereken tüm önlemler en üst standartlarda alınmıştır. Yangında maalesef çok sevdiğimiz ve saydığımız bir iş arkadaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu arkadaşımız tahliye anında aynı odada kendinden başka 3 arkadaşımızla birlikte bulunuyordu. Aynı odada bulunan 4 arkadaşımızın 3’ü yangından problemsiz kurtulmuş ancak Ümit Saraç adlı şoför arkadaşımız kurtulamamıştır. Şirket olarak üzüntümüz derindir. Ümit kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Bu arkadaşımızın ailesine olan desteğimiz sürecektir. Tüm yönetim olarak görevimizin başındayız, grup olarak birliktelik içindeyiz ve her zamankinden daha güçlüyüz. Bu tür durumlar için geliştirdiğimiz kriz senaryoları aksiyon planlarımız devreye girmiştir. Kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadeleri yer aldı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim