• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Tuzla'ya 560 yat kapasiteli marina geliyor

Tuzla'ya 560 yat kapasiteli marina geliyor
Marinalar, İstanbul'da denize kıyısı olan ilçelerin son yıllardaki en gözde yatırımları arasında yer almaya başladı.

Tuzla'ya 560 yat kapasiteli marina geliyor

Marinalar, İstanbul'da denize kıyısı olan ilçelerin son yıllardaki en gözde yatırımları arasında yer almaya başladı.

Pendik Belediyesi de, yap-işlet-devret modeliyle yaptığı 750 yat kapasiteli marina ile cazibe merkezi haline geldi. 2009 yılında hizmete giren Pendik Marinası, Türkiye'nin en büyük ikinci marinası konumunda. İçindeki alışveriş merkezi ve fuar alanı ile birlikte 131 bin metrekarelik bir alana sahip olan marinanın işletmesini Marintürk yapıyor. Pendik Marinası'nda iki yıldan beri, "Uluslararası istanbul Boat Show Fuarı" düzenleniyor. En son teknoloji ve alt yapı sistemi ile donatılan marinadaki 11 yüzer iskele, 750 yat bağlama kapasitesine sahip. 16 bin metrekarelik çekek alanı da, 200 tona kadar yatların karaya çekilmesi ve denize indirilmesi, her türlü bakım ve onarımlarının yapılması imkânına sahip. Marina, 10 metrelik bir kayıktan, 50 metrekarelik yata kadar tüm deniz araçlarına ev sahipliği yapıyor.

Kameralarla 24 saat izlenen marina, özel yangın mücadele sistemine sahip. Marinada verilen hizmetler arasında; sintine suyunun, katı atıkların ve atık akülerin toplanması bulunuyor. Bunların yanısıra teknelerin marinaya giriş ve çıkışına botla eskortluk etme, teknenin bağlanmasına yardımcı olma gibi hizmetler de yat sahiplerine sunuluyor. 24 saat sıcak suyun bulunduğu marinada suyun metreküpü 7.5 lira. Marina içerisinde, bebek bakım üniteleri, ücretsiz duş ve tuvaletlerin yanı sıra iki saate kadar ücretsiz olan otoparklar da bulunuyor.

Tuzla'da marinasına kavuşacak

Pendik'in komşu ilçesi olan Tuzla'da da, 560 yat kapasiteli marina için geriye sayım başladı. Tersanelerin yoğun olduğu ilçedeki marina, İstanbul sahil alanlarının düzenlenmesi kapsamında, Marmados Sahili'ne yapılacak. Proje kapsamında, marina ve çevre düzenlemeleriyle fuar alanı olarak da kullanılacak bölge, yerli ve yabancı yatırımcıların yeni gözdesi haline gelecek. Tuzla'nın vizyon projelerinin başında gelen marinada her şey düşünülmüş. Marina içinde Adalar manzaralı seyir terasları, denizi gören kafe ve restoranlar, parklar, çocuk oyun alanları, açık spor alanları, yürüyüş yolları, gösteri alanları, heykelli parklar ve meydanlar, su oyun parkları, fitness alanları, bankalar, süpermarketler, kafeler, restoranlar ve 500 araç kapasiteli otopark bulunacak. Bağlı bulunan yat veya teknelerin bakım üniteleri, bulaşıkhane ve çamaşırhanenin yanı sıra akaryakıt istasyonları da marinanı içinde yer alacak. Projede, Tuzla ilçesinin geleneksel mesleği olan balıkçığı geliştirmek için idari ve sosyal tesisler ile modern balıkçı barınakları da unutulmamış. 2012'de tamamlanması planlanan proje ile Tuzla, 125 bin metrekarelik geniş bir sahil şeridine de kavuşacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim