• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Twitter'ın Türkiye ofis açılışı zaman alacak

Twitter'ın Türkiye ofis açılışı zaman alacak
Twitter temsilcileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile yaptıkları görüşmede, Türkiye'de bir ofis açacaklarını ama bunun zaman alacağını ifade etti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), "Twitter temsilcileri, Türkiye'de ofis açılması konusunun gündemlerinde olduğunu, ancak bunun zaman alacağını belirterek, ikili işbirliğinde kaydedilen aşamanın, ofis açılması hususunu teşvik edeceğini ifade etmiştir" açıklamasında bulundu.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamada, Twitter ile ilgili olarak daha önce başlatılan çalışmalar kapsamında üçüncü toplantının dün BTK İstanbul Bölge Müdürlüğünde yapıldığı belirtildi. 

Toplantıya BTK Başkanı Tayfun Acarer ve Kurul Üyesi Ömer Fatih Sayan ile Twitter yetkilileri ve Erişim Sağlayıcıları Birliği temsilcilerinin katıldığı bildirilen açıklamada, "Toplantıda, Twitter tarafından Türkiye'de ofis açılması, mahkeme kararlarının uygulanması, Türkçe destek hattı, buzlama işlemi ve sahte hesaplardan korunmak amacıyla hesapların doğrulanması konuları görüşülmüştür. Twitter temsilcileri, Türkiye'de ofis açılması konusunun gündemlerinde olduğunu, ancak bunun zaman alacağını belirterek, ikili işbirliğinde kaydedilen aşamanın, ofis açılması hususunu teşvik edeceğini ifade etmiştir" denildi.

Açıklamada, BTK yetkililerinin ofis açılmasının önemine değindiğinin altı çizilerek, özellikle iletişim konusunda mesafe kaydedilmesine rağmen, çok sayıda teknik konunun olduğunu ve bu hususların ancak Türkiye'de açılacak ofis marifetiyle çözümlenebileceğini vurgulandığı kaydedildi.

Türk Mahkemelerince alınan "Erişim Engelleme Kararları" ile ilgili olarak, yürütülen görüşmeler neticesinde erişim engelleme kararlarının büyük ölçüde Twitter tarafından uygulandığı belirtilen açıklamada, Türkiye tarafından bu husustaki memnuniyetin dile getirildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkçe Destek Hattı konusunda da, Twitter yetkililerince Türkçe konuşan kişilerin Twitter'da istihdam edildiği ve Türkçe bilen personel sayının bu süreç içerisinde giderek arttığı, bu kapsamda gerekli hazırlıklar tamamlanınca ivedilikle Türkçe Destek Hattının kurulacağı belirtilmiştir.

Twitter yetkilileri, kullanıcılarının Twitter'ı ve hesaplarını güvenli olarak kullanabilmelerini temin etmek amacıyla 'dijital vatandaşlık' bilincinin arttırılmasının önemine değinmiş ve Twitter tarafından bu konuda video konferans aracılığıyla bir bilgilendirmenin yapılabileceğini ifade etmiştir.

Yapılan toplantıda, çalışmaların karşılıklı işbirliği içinde devam edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda BTK yetkilileri ile Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell, önümüzdeki hafta İstanbul'da 5 gün sürecek olan ve internet dünyası açısından büyük önem taşıyan uluslararası İnternet Yönetişim Forumu esnasında tekrar görüşme yapacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

http://www.ulastirma.com.tr/

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim