• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

UBAK başvuruları e-devlet’ten yapılacak

UBAK başvuruları e-devlet’ten yapılacak
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden (UND) yapılan açıklamaya göre UBAK İzin Belgesi başvurularının e-devlet üzerinden yapılacağı bildirildi.

 

Önceki sisteme göre UBAK Dağıtım Esasları Yönergesinde belirtilen belgelerle birlikte her yılın 31 Ekim tarihine kadar Ulaştırma Bakanlığına başvurmak gerekiyordu.
 
Bakanlık bu yıl UBAK İzin Belgesi başvurularının doğrudan e-devlet sistemi üzerinden yapılmasına yönelik gerekli altyapıyı oluşturdu. Dolayısıyla firmaların da, 2014 Yılı UBAK Belge başvurularını e-devlet üzerinden yapabilmesinin önü açıldı. Başvurunun nasıl yapılacağının ayrıntıları önümüzdeki günlerde Bakanlık tarafından açıklanacak.
 
Araç Normlarının 15 Eylül’e Dek E-Devlet’e İşlenmesi Gerekiyor
 
Yine bilindiği gibi, UBAK İzin Belgelerinin dağıtımı kapsamında, taşımacı firmaların yetki belgelerinde kayıtlı araçların taşıt normunu gösteren kanıtlayıcı bilgileri Bakanlığa ibraz etmeleri gerekmekte. Ulaştırma Bakanlığı bundan böyle bu bilgileri de e-devlet sistemi üzerinden temin edecek.
 
Dolayısıyla gerek uluslararası eşya taşımacılığı yapan ticari araç normlarının tespit edilmesi ve gerekse de 2014 yılı UBAK başvurularında araç normlarının e-devlet üzerinden alınmasını teminen firmaların; uluslararası eşya taşımacılığı yetki belgesinde kayıtlı tüm özmal ve sözleşmeli araç normlarını 1 Ağustos–15 Eylül 2013 tarihleri arasında e-devlet sistemine işlemesi gerekmekte.
 
E-devlet üzerinden bu tarihe kadar araç normlarını bildirmeyen firmalar, 16 Eylül 2013 tarihinden itibaren e-devlet üzerinden yetki belgesine yönelik işlemlerini yapamayacaklar.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim