• BIST 9524.59
  • Altın 2526.553
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.6658
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

"UBAK Belgesi Giriş Kaydı" kalktı

"UBAK Belgesi Giriş Kaydı" kalktı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, UBAK belgesi ile yapılan çıkışlarda Türk plakalı taşıtlarda giriş kaydının aranması kaldırıldı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, UBAK belgesi ile yapılan taşımalarda U-Net otomasyon sisteminde döngüsel kontrol yapılmakta. Diğer bir ifade ile UBAK İzin Belgesi ile yapılan çıkış işlemleri sırasında belgenin giriş kaydının aranması kontrolü neticesinde, bu şartı sağlamayan yerli taşıtlar için sistem "En son çıkış işlemi yapmışsınız. Girişte Kullanmadan Çıkışta Kullanmazsınız.” Hatasını vermekte ve araçların çıkış kayıt işlemeleri “geçiş belgesi geçiş” seçeneğinden yapılmaktaydı.
 
Ancak, U-Net Otomasyon Sistemi tarafından Türk taşımacıları için UBAK Belgelerinin döngüsel kontrolünün aranması nedeniyle, özellikle Ro-Ro taşımacılığı yapılan yerlerde UBAK Belgelerinin etkin işletilemiyor ve belgeler yurda getirilmek zorunda kalınıyordu.
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Taşımacı firmaların 2014 yılı UBAK belgesi değerlendirmesinde mağduriyet yaşamamaları ve UBAK İzin Belgesi kullanımlarının U-Net Otomasyon Sistemine daha verimli bir şekilde kaydettirebilmesini teminen UBAK İzin Belgesi ile yapılan çıkış işlemleri sırasında yabancı plakalı taşıtlar için öngörüldüğü şekilde Türk Plakalı taşıtlar için de UBAK belgesinin giriş kaydının aranması kontrolü U-Net otomasyon sisteminde kaldırılmıştır." denildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim