• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

UBAK'ta devir teslim töreni yapıldı

UBAK'ta devir teslim töreni yapıldı
Ulaştırma Bakanlığı'ndaki devir teslim tamamlandı. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım görevi bakanlıkta Müsteşar olan Mehmet Habib Soluk'a devretti.

Ulaştırma Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Ulaştırma Bakanlığı'ndaki devir teslim tamamlandı. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım görevi bakanlıkta Müsteşar olan Mehmet Habib Soluk'a devretti. Ulaştırma Bakanlığı’ndaki devir teslim töreninde duygusal anlar yaşandı.

Mehmet Habib Soluk'tan Binali Yıldırım'a övgü dolu sözler;

Yeni Ulaştırma Bakanı Soluk şunları söyledi:

"Anadolumuzun bir çok istasyonlarında kara tren gecikir diye umutların tükendiği bir yerde Ankara-Eskişehir hızlı tren hattını yaparak halkımıza bir miladı yaşattınız. Avrasya tüneli ile, bölünmüş yollar ile gelecek nesillere tarihe kayıtlar düştünüz. Sayın Bakanım; bizlere birlikte çalışma kültürünü aşıladınız, kamu kaynağı kullanmadan alternatif finans kaynakları ile alternatif projeleri sağladınız. Dünya projeleri ile yarışacak 3. köprüyü ve Marmaray'ı tamamlatarak yapımı için ihaleye çıkmamı sağladınız.

ARKADAŞIMIZ, AĞABEYİMİZ, DOSTUMUZ OLARAK GÖRDÜK

Ufkunuz değeriniz, Ulaştırma Bakanlığı'nın lideri haline geldi, özlük haklarını iyileştirdiniz hoşgörünüz ile bakanlık personelinin teveccühünü kazandınız sizi sadece Ulaştırma Bakanı olarak değil Sayın Binali Yıldırım olarak değil bir dostumuz, arkadaşımız, ağabeyimiz olarak gördük, saydık ve sevdik. Ancak sizden öğrendiklerimiz ve zatihaliniz herzaman rehberimiz olacaktır. Bütün personel adına size saygı ve hürmetlerimi arz ediliyorum. Sayın Başbakanımız tarafından bana tebliğ edilen bu görevi sorunsuz şekilde götüreceğimi umud ediyor, saygılarımız arz ediyorum."

Hemen ardından görevi teslim eden Binali Yıldırım ise şunları söyledi;

"Önümüzde seçimler var seçimlerin sonucunda milletimiz kararını verecektir verdiği kararda ülkemiz milletimiz için en hayırlı karar olacaktır. Soluk beyi dinledik şahsım hakkında güzel şeyler söyledik kendisine teşekkür ediyorum. Bende kendisine görevinde başarılar diliyorum Habib bey bakanlığa katıldığı günden beri bütün arkadaşlarımızın gönlünde taht kurmuştur. İkili ilişkilerini fevkalade geliştirmiş ve bakanlığımızın sorunlarını iyi şekilde sonuçlkandırmayı bilmiştir. Ortada bir başarı varsa bu başarıda kendisinin bir payı vardır benimle başından beri çalışan İsmet Yılmaz, Süleyman Karaman ve bütün genel müdür arkadaşlarım, yöneticiler, çalışan bütün arkadaşlarım büyük bir gayretle, ekip anlayışı ile görevlerini sürdürmektedir dolayısı ile bu başarı ortak bir başarıdır. Burada bizim ne kadar katkımız varsa daha fazlası arkadaşlarımızındır. Sizlere başarılar diliyorum Allah görevinizde kolaylık versin."

Binali Yıldırım’dan koltuğu devralan Habip Soluk törende gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaların ardından Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanlığı görevini yeni Bakan Mehmet Habip Soluk’a devretti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim