• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Üç Bakan'dan KKTC'ye enerji çıkarması

Üç Bakan'dan KKTC'ye enerji çıkarması
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti.

Atalay, KKTC'de enerji ile ilgili olarak bütün konuların bugün değerlendirileceğini ifade etti. Bu ziyaret kapsamında enerji konuları ve diğer konular olmak üzere birçok önem teşkil eden konuların görüşüleceğini aktaran Atalay, yüz yüze görüşülerek her şeyin analiz edileceğine vurgu yaptı.
Su konusunun bugün masaya yatırılacağını da belirten Atalay, "Su ile ilgili biliyorsunuz buradaki barajlar bitmek üzere yarın göreceğiz barajları da. Denizden gelen hatla ilgili çalışmalar. Sonra da buradaki suyun dağıtımı tabi. Sulama ve kullanma suyu olarak. Onunla ilgili de yarın 3 yatırımın temelini birlikte atacağız. Suyla ilgili bütün çalışmalarımızı da bu gelişimizde sonuçlandırmış olacağız." dedi.
Sosyal güvenlik başkanı ile sağlık sektöründe görüşmeler yapılacağına da değinen Atalay, "Biliyorsunuz biz yakın zamanda yasa değişikliği yaptık. Yeni bir yasa maddesi koyduk. KKTC'de yaşayan vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları burada sağlık kurumlarına başvurduklarında sağlık hizmeti aldıklarında SGK kurumumuz onların ödemesini buradaki sağlık kuruluşlarına yapacaklar." diye konuştu.

EROĞLU: YAPILAN PROJELER KIBRIS'IN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Atalay ve ekibini kabul eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da su, elektrik, sağlık ve ekonomi konusunda yapılacak görüşmelerin kendilerini memnun edeceğini dile getirdi. Eroğlu, "Enerji konusunda bu asrın projesi dediğimiz Türkiye'den buraya deniz altında su gelmesi konusunun artık hayata geçmesinin son aşamasına geldiğini bilmek ve görmek tabii ki bizi memnun etmektedir. Bu projeler Kıbrıs'ın geleceği için önemli projelerdir. Kıbrıs Türk halkı adına sizlere teşekkür ediyorum. Sayın başbakana teşekkür ediyorum." sözlerini sarf etti.

TÜRK HEYETİ, MECLİS BAŞKANI SİBER'İ ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber'i ziyaret etti.
KKTC Meclisi'nde çıkarılan yeni reform yasaları olduğunu dile getiren Beşir Atalay, dün Türkiye'yi ziyaret eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile gün boyu bu konuları görüştüklerini belirtti.
Sosyal güvenlik kurumu başkanının da kendisiyle birlikte geldiğini kaydeden Atalay, sağlık bakanıyla bazı konuların görüşüldükten sonra protokol imzalanabileceğini söyledi.
Meclis Başkanı Siber de yeni yasalar üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Siber, "Komitelerimizdeki milletvekillerimiz canla başla çalışıyorlar. Hızla yasalarımızı geçirmeye çalışıyoruz. Türkiye ziyaretimiz benim için de verimli oldu. Oradan aldığım bir net mesaj vardı. 'Siz ülkeniz için halkınız için güzel projeler vardır. Biz onları destekliyoruz, onların arkasındayız' mesajı aldım" şeklinde konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim