• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Üç otoyolda daha nakit gişeleri kaldırıldı

Üç otoyolda daha nakit gişeleri kaldırıldı
İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeleri de kaldırıldı.

ÜÇ OTOYOLDA DAHA GİŞELER KALDIRILDI

İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeleri de kaldırıldı.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden nakit gişelerinin kaldırılmasının ardından İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeleri de kaldırıldı. Bundan sonra tüm geçişler, Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ile yapılacak. Ancak, gece yarısından önce otoyola giriş yapan sürücüler için ise çıkış noktalarındaki nakit gişeleri sabah saat 10.00'a kadar hizmet verecek.

Bugün saat 00.00 itibariyle İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın ve İzmir-Çeşme arasındaki paralı otobandaki nakit gişeler kaldırıldı. Günler öncesinden nakit gişelerin kaldırılacağını duyuran karayolları ekipleri, 'Nakit Gişe' yazılı levhaların üzerini örttü. Nakit gişelerden saat 00.00 itibariyle bilet almak için sıraya giren sürücüler, makinelerden biletlerini alamadı. Sürücülerin gişelerde şaşırmaması için görevlendirilen personeller, vatandaşların bundan sonra ne yapması gerektiğini ve gideceği yerde OGS ya da KGS cihazını satın alması gerektiğini anlattı.

Kimi sürücüler yeni uygulamadan memnun kalırken, kimisi uygulamadan şikayet etti. Gişelerde artık sıra beklemeden hızla geçeceklerini belirten sürücüler zamandan tasarruf sağlayacakları için mutlu olduklarını ifade etti. Yeni uygulamadan haberlerinin olmadığını ve bu nedenle hazırlıksız yakalandığını dile getiren sürücüler ise kimsenin kendilerine bilgi vermediğini anlattı. Almanya'dan geldikleri için paralı otobanı ve köprüleri çok nadir kullandığını kaydeden gurbetçi bir vatandaş ise, "Ben yılda bir iki kez Türkiye'ye geliyorum. Benim OGS ya da KGS satın almam çok zor. Böyle değişiklik olmaz" diyerek tepki gösterdi.

Karayollarının çıkışındaki nakit gişeler sabah saat 10.00'a kadar tahsilat yapmaya devam ederken, saat 10.00'dan sonra para alan vezneler de çalışmayı sonlandıracak.

Bu arada OGS ve KGS gişelerinden kaçak geçiş yapıldığı durumlarda; kaçak geçiş yapılan plaka üzerine, geçişin yapıldığı günden itibaren 10 gün içinde OGS ya da kredili KGS alınması ve hesapların bankalar tarafından aktif hale getirilmesi durumunda kaçak geçiş cezası normal geçiş ücretine otomatik olarak çevrilecek. Bu durum ön dolumlu nakit KGS kartı alınması durumunda geçerli değil.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim