• BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Üç tekerlekli otomobilde Autodesk imzası

Üç tekerlekli otomobilde Autodesk imzası
İkonik tasarımlarıyla ünlü İngiliz spor otomobil üreticisi Morgan, Avrupa’da satışta olan 3 tekerlekli otomobilini Autodesk yazılımları sayesinde sadece 5 ayda üretti.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya lideri Autodesk, geleneksel tasarım sürecine hız, hassasiyet ve verimlilik kazandıran yazılımlarıyla yeni otomobil modellerinin pazara çıkışını hızlandırıyor. Autodesk’in görüntüleme yazılımlarını en son kullanan otomobil üreticisi retro tasarımlarıyla ünlü Morgan Motor Company oldu.

Modern teknoloji ile klasik stili birleştiren ünlü, İngiliz spor otomobil üreticisi Morgan Motor Company, kişiye özel tasarlanan 3 tekerlekli otomobilini Autodesk Alias, Autodesk Showcase, Autodesk 3ds Max software ve AutoCAD Design Suite Ultimate programlarını kullanarak üretti. Autodesk programları, Morgan’ın 3 tekerlekli modelinin taslaklardan ilk üretime kadar sadece beş ayda tamamlamasına olanak sağladı.

Autodesk programlarının hız ve verimliliğe katkıları

Autodesk Alias programıyla, konsept fikirleri 3 boyutlu dijital prototiplere ve ardından gerçek konsept otomobillere dönüştürmek çok daha hızlı ve kolay hale geliyor.  Autodesk Showcase ve Autodesk3ds Max programlarıyla da tasarımlar, son haline gelene kadar değerlendirilerek gerekli düzeltmeler yapılabiliyor. Daha sonra yüzey verileri, Alias verilerinden doğrudan 5 eksenli makineye aktarılıyor. Bu modelin renklendirilip taranması ardından Alias programıyla daha ileri düzeltme ve değerlendirme aşamasına geçmek mümkün oluyor.

Autodesk Alias ile elde edilen model, enine kesitlere bölünüyor ve hatasız 3 boyutlu bir ahşap  maket elde ediliyor. Daha sonra, panel dövme işçileri sac metal yüzeyleri modelle tamamen aynı olacak şekilde dövüyor ve ardından gövde boyanarak mevcut platformlardan birinin üzerine yerleştiriliyor.

Otomobil ürün geliştirme aşamasına hazır olduğunda, Alias yüzeyleri Class A standardına göre şekillendiriliyor, mühendislik bölümüne gönderiliyor ve üretim aşamasında kullanılan paneller için oluşturulan çok hassas kalıpları üretmekte kullanılıyor.

Autodesk Showcase ve Autodesk 3ds Max aynı zamanda konsept otomobilin tamamlanmasından önce kısa zamanda fotogerçekçi görseller oluşturulmasına olanak veriyor.

1.20120730111006.jpg

2.20120730111015.jpg

3.20120730111023.jpg

4.20120730111032.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim