• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Uçağınızı uluslararası kiraya verin

Uçağınızı uluslararası kiraya verin
Plures Air’den İş Jeti Olan Türk İş adamlarına Çağrı:Plures Air Genel Müdürü Cenk Gökan Türk iş adamlarının jetlerini boş tutmayı tercih ettiklerini ve kiraya verdiklerinde de piyasanın en az 2000 dolar daha fazla saat ücreti istediklerini belirtti.

 

Plures Air Genel Müdürü Cenk Gökan Türk iş adamlarının jetlerini boş tutmayı tercih ettiklerini ve kiraya verdiklerinde de piyasanın en az 2000 dolar daha fazla saat ücreti istediklerini belirtti. Gökan, Türk iş adamlarına seslenerek “Uçağınız boş durmasın. Uluslararası kiralamalara vererek  genişleyen VIP Jet Kiralama sektörüne dahil olun” dedi.
 
Henüz 30 yaşında olmasına rağmen uluslararası VIP Jet Kiralama ve Ambulans Uçak Kiralama sektörlerinin en önemli şirketlerinden birine sahip olan Plures Air Genel Müdürü Cenk Gökan, iş jeti olan  Türk iş adamlarını dünyada önemli bir sektör haline gelen jet kiralama sektörüne dahil olmaya çağırdı. Gökan yaptığı açıklamada “Türkiye’de hali hazırda 110 kadar Türk iş adamının kurumsal ya da özel iş jeti olmak üzere jetleri mevcut. Bunlardan bir kısmıyla hali hazırda çalışıyoruz. Ancak önemli bir kesim Türk iş jeti alanlarda boş yatıyor. Bu iş jetlerinin alan kirası, teknik masraflar, pilot ve personel giderleri gibi yıllık 400 bin Euro’yu bulan maliyetleri oluyor. Bir iş jetinin günlük gideri ise en az 1100 Euro’yu buluyor. Bu uçaklar uçmak için alındı. Boş saatlerini VİP Jet Kiralama sektöründe değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 Saat Ücreti Olarak Piyasanın Üzerinde İstiyorlar
 
Türk iş adamlarının kendi jetleri için saat ücreti olarak piyasanın en az 2000 dolar üzerinde fiyat istediklerini belirten Gökan, bu durumun; uluslararası kiralama yapan kendileri gibi şirketlerin yurt dışı iş adamlarının jetleriyle çalışmalarına neden olduğunu söyledi. Gökan, “Havacılık piyasasında saat başı uçuş fiyatı 2000-2500 dolarken Türk iş adamları uçakları için saat başı 4000 dolar civarında ücret istiyor. Çoğu da kiraya vermemeyi tercih ediyor. Bu nedenle Türk iş jetlerini tercih edemiyoruz. Halbuki Plures Air olarak yabancı iş adamlarının iş jetleriyle her gün çeşitli destinasyonlarda uluslararası uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Suudi Prensler ya da Avrupalı üst düzey yöneticiler bizimle çalışıyor. Bu operasyonlarda örnek olarak Yunan bir iş adamının jetini kiralayıp İngiliz bir iş adamını Monaco’ya ya da dünyanın her hangi bir noktasına uçuruyoruz. İstiyoruz ki bu uluslararası iş potansiyelimizden Türk iş adamları da faydalansın” dedi.
 
Ambulans Uçak Kiralamada Ortadoğu’da Tanınıyor
 
Ambulans uçak kiralamada Afrika ve Ortadoğu bölgesinden çok fazla talep geldiğini belirten Gökan, bu alanda uluslararası piyasada çok iyi bilinirlik yakaladıklarını söyledi. Gökan, “Afrika ve Ortadoğu bölgesinde hastasını ülkeden ülkeye nakletmesi gereken birinin aklına ilk önce Türkiye ve sonra da Plures Air geliyor. Müşterilerimize sadece uçak vermekle kalmıyoruz. İzinler konusunda da yardımcı oluyoruz. Böylelikle işimiz sayesinde tanınır olduk. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da ambulans uçak ihtiyacı olduğunda bizi buluyor. Resmi prosedürler yetişmediğinde kurtarıcı rolümüz oluyor” şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim