• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Uçak bilet fiyatları oldukça yükseldi

Uçak bilet fiyatları oldukça yükseldi
Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte havayolu şirketleri artan yoğunluğu karşılamak için ek seferler koydu. Koyulan ek seferlerin bütün maliyeti ise biletlere yapılan zamlarla vatandaşlardan karşılanacak.

 

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala havayolu şirketlerinde de hareketlilik başladı. Bayramı sevdiklerinin yanında veya yurtdışında geçirmek isteyen vatandaşlar havayolu şirketlerine yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşın havayoluna yoğun talep göstermesi üzerine, uçak bilet fiyatları da oldukça yükseldi.
 
PROMOSYONLU BİLET YOK
 
Promosyon bilet satışlarını kapatan şirketler, yüksek kademeden satışa çıkardıkları biletlerin neredeyse tamamını tüketti, çok az sayıda bilet kalınca da fiyatlar yükseldi.
 
UCUZ ŞİRKETLERDEN REKOR ZAM
 
Bilet fiyatları en yüksek iki havayolunun da düşük maliyetli iş modelini seçen ve düşük fiyat politikası izlediklerini her fırsatta vurgulayan Sabiha Gökçen merkezli Pegasus ve Anadolujet olması dikkat çekti.
 
BAYRAM ÖNCESİ FİYATLAR FIRLADI
 
Bayrama bir hafta kala Sabiha Gökçen'den kalkan Anadolujet'tin İstanbul - Antalya uçağında bir bilet 377 TL'ye satılırken bayramdan bir gün önce bu fiyat 427 TL ile havayolu şirketleri arasındaki en yüksek rakama ulaştı.
 
İKİNCİ HAVAYOLU PEGASUS
 
Yine Pegasus Havayolları da normalde 169 TL'ye sattığı biletleri bayram öncesi 389 TL'ye kadar çıkardı. Atlasjet, en yüksek bilet fiyatı sıralamasında üçüncü sırada yer aldı. Atlasjet'te 129 TL'ye bilet alınabilirken, bayram öncesi fiyatlar 359 TL'ye çıktı.
 
BÜTÜN ŞİRKETLERDE AYNI
 
Türk Hava Yolları'nın fiyatı 252 TL'den 374 TL'ye, Onur Air'in 122 TL'den 282 TL'ye ve Sunexpress bilet fiyatları da 133 TL'den 281 TL'ye kadar fırladı.
 
Yolculara trafik uyarısı
 
Yoğunluktan dolayı havalimanına giden yolların tıkanabileceğini göz önüne alarak uyarıda bulunan havayolu şirketleri, 'Yolcularımızın tüm bayram tatili süresince havalimanı ulaşımlarında mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve havalimanına en az 2 saat önce gelmelerini tavsiye ediyoruz' dedi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim