• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Uçak bileti otobüsten 5 kat daha pahalı

Uçak bileti otobüsten 5 kat daha pahalı
Yoğun geçmesi beklenen Kurban Bayramı'nda uçak ile ulaşımın bedeli otobüse nazaran 5 kat pahalandı.

Uçak bileti fiyatı otobüsü 5'e katladı

 
Gelecek hafta başlayacak Kurban Bayramı öncesinde hava ve kara ulaşımında neredeyse boş yer kalmazken, uçak ile otobüs firmaları arasındaki fiyat makası yoğun talep nedeniyle iyiden iyiye açıldı.
 
Normal zamanlarda otobüs bileti fiyatlarıyla aynı seviyelerde bulunan havayolu şirketlerinin ekonomi sınıfı koltukları, Kurban Bayramı’nda fiyatını 5’e katladı.
 
1 GÜN SONRA YARI YARIYA!
 
Tatilini Antalya’da geçirmek isteyen İstanbullu 4 kişilik bir ailenin uçakla yapacağı yolculukta gidiş masrafı bin 300 TL’yi bulurken, otobüsle gidilmesi halinde bu yolculuk 240 TL’ye geliyor. Diğer noktalarda da aradaki fiyat farkı korunuyor.
 
Otobüs firmalarının bayram fiyatlarında normal zamana göre değişme olmazken standart fiyat uygulanıyor. Ancak havayolu şirketlerinde bu oranın değişken olması dikkat çekiyor. Mesela 5 Kasım Cumartesi günü yerine bayramın birinci günü olan 6 Kasım Pazar günü yola çıkacaklar avantajlı olacak. Arife günü 312 TL’yi bulan İstanbul Kayseri tek yön bilet fiyatı, ertesi günkü seferlerde 150 TL’ye düşüyor.
 
'FİYAT FIRSATÇILIĞI YAPMIYORUZ'
 
Kurban Bayramı’nda sektör olarak 8 bin otobüsle yaklaşık 7.5 milyon kişinin taşınacağını ifade eden Kamil Koç Otobüsleri Genel Müdürü Kemal Erdoğan, tam doluluğa ulaştıkları bu dönemde talebi karşılayamadıklarını söyledi.
 
Otobüs firmaları olarak tam dolulukla çalışmalarına ve talebin patlamasına rağmen fırsatçılık yapıp fiyatları artırma yoluna gitmediklerini anlatan Erdoğan, “Bu dönemde sektör olarak istesek fiyatları artırırız ancak fırsatçılık olur diyerek buna karşı geliyoruz. Biz yılın 365 günü otobüsçülük yapıyoruz, sektörümüzün böyle bir etiği var” diye konuştu.
 
Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’nın verdiği izinle bu yıl turizm noktalarında turist taşıyan D2 otobüslerinin de bayramda taşıma yapabileceğini ifade etti. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim