• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Uçak Bilgisi ve Uçak Teorisi Kursu’nun ikinci bölümü tamamlandı

Uçak Bilgisi ve Uçak Teorisi Kursu’nun ikinci bölümü tamamlandı
Boeing ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu’nun ikinci aşamasını tamamladı.

Boeing ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi,  mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında çalışan öğretmenlere yönelik uçak bakım eğitimi olan, Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu’nun ikinci bölümünün tamamlandığını duyurdu. 

16-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimin ikinci bölümünde öğretmenler bilgi ve pratik becerilerini uluslararası havacılık standartları çerçevesinde geliştirdi. Programa katılan 25 öğretmen Türkiye’deki 1.400’den fazla öğrencinin eğitiminde önemli bir rol oynayacak. 

Bernard Dunn: “Türkiye’nin gelişimi dikkat çekici”

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, kursla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin havacılık sektöründeki gelişimi oldukça dikkat çekici. Bu hızlı gelişimin devam edebilmesi için kalifiye ve iyi yetişmiş insan kaynağının varlığı çok önemli. Bu zorluğun üstesinden gelmek için öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen bu eğitim oldukça anlamlı bir adım ve biz de Boeing olarak bu ileri görüşlü çabanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz”.

Uygulama yönelik dersler verildi

Eğitimin Ocak ayındaki ilk bölümünde atmosfer fiziği, aerodinamik, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri gibi konularda eğitim gören katılımcılar, programın ikinci bölümündeki uygulamaya dönük derslerle de becerilerini pekiştirme fırsatı buldu. Katılımcılar, Anadolu Üniversitesi’nin atölye ve laboratuarlarının yanı sıra Uçak Bakım Merkezi’nde uygulama eğitimleri gördü. Bunun yanında öğrencilerine verecekleri uygulama eğitimlerinde ihtiyaç duyacakları ekipman, alet ve test cihazları da öğretmenlere tanıtıldı.

“En büyük pay mesleki ve teknik eğitim okullarına düşüyor”

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Dalkılıç,  programla ilgili olarak, “Türkiye’nin gelişmekte olan havacılık sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanabilmesinde en büyük pay mesleki ve teknik eğitim okullarına düşmektedir. Yeni nesli eğitme görevini yerine getirebilmesi için öğretmenlerin de kalifiye, motive olmuş ve alanlarında bilgili olmaları gerekir. İşinin ehli öğretmenlere duyduğumuz acil ihtiyaç, Boeing tarafından desteklenen bu eğitim programının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Boeing’e bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu’nun üçüncü ve son bölümü Eylül ayında düzenlenecek.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim