• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Uçak pilotlarının evlerinde arama yapıldı

Uçak pilotlarının evlerinde arama yapıldı
Malezya Ulaştırma Bakanlığı, kaybolan uçağın pilotlarının evlerinde arama yapıldığını açıkladı. Polisin uçağın kontrollerini yapan tüm mühendisleri de soruşturma kapsamına aldığı belirtildi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, kaybolan uçakla ilgili genişletilen soruşturmayı derinleştirmek amacıyla 53 yaşındaki pilot Zaharie Ahmed Şah ve 27 yaşındaki yardımcı pilot Farik Abdul Hamid'in başkent Kuala Lumpur'daki evlerinde arama yapıldığını bildirdi.

Pilot Zaharie Ahmed Şah'ın evinden alınan uçak simülatöründe ayrıntılı incelemelerin yapıldığı kaydedilen açıklamada, polisin uçağın kontrollerini yapan tüm mühendisleri de soruşturma kapsamına aldığı belirtildi.

Açıklamada, olayın aydınlanması için her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulacağı, pilot ve ailelerinin geçmişlerinin de araştırıldığı ifade edildi.

Malezya Başbakanı Necip Rezak, havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolan uçakla iletişimin kasten devre dışı bırakıldığını söylemişti.

Rezak, uçağın, hava kontrolüyle iletişiminin kesildiği ilk bölge olan Güney Çin Denizi'ndeki çalışmaların sona erdiğini, bundan sonraki çalışmaların Hint Okyanusu'nda yoğunlaşacağını ifade etmişti.

Boeing 777 yolcu uçağının 8 Mart'ta Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatla havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolmasından bu yana çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

Kaybolmadan önce son kez Güney Çin Denizi üzerinde görülen uçağın, batıda Malakka Boğazı'na doğru rotasını değiştirdiği ileri sürülmüştü.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim