• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Uçak seferlerinde iptal ve rötarlar yaşandı

Uçak seferlerinde iptal ve rötarlar yaşandı
Borç krizi içerisindeki Euro Bölgesi ülkelerinde dün hükümetlerin yaptığı kesintiler ile vergi artışlarına karşı grev rüzgârları esti. Uçak seferlerinde iptal ve rötarlar yaşandı.

 

‘Avrupa Eylem ve Dayanışma Günü’ olarak belirlenen gün boyunca İspanya ve Portekiz’deki işçi sendikaları ilk kez yaptıkları eşzamanlı bir eylemle, tasarruf önlemleri ve vergi artışlarını protesto için genel grev yaptı. Ulaşım ve uçak seferleri dururken, okullar kapandı. Yunanistan ve İtalya ’da da sendikalar iş bırakma eylemleri ve gösterilerle İspanya ve Portekiz’deki işçilere destek verdi. Avrupa genelinde 23 ülkede protesto gösterileri yapıldı.
 
Dört işçiden birinin işsiz kaldığı İspanya, uluslararası kurtarma yardımı isteme noktasına çok yaklaştı. Geçen yıl AB kurtarma paketini kabul eden Portekiz’de ise kemer sıkma politikalarına karşı halk ve siyasi çevrelerde muhalefet giderek artıyor. İspanya’da işgücünün yüzde 22’si olan 5 milyon sendikalı işçi bulunuyor. Portekiz’in 5.5 milyonluk işgücünün ise dörtte biri sendikalı.
 
THY YOLCULARINI UYARDI
 
İspanya’nın iki büyük işçi sendikası CCOO ve UGT’nin katılımıyla düzenlenen etkinliğe, sendika liderleri maksimum katılım istedi. Genel grev kapsamında, 600’den fazla uçuş iptal olurken, toplu ulaşımlar asgari hizmet düzeyinde verildi. İspanya tarihinde 9. kez yapılan ve ilk defa bir yılda ikinci kez olan grevde en çok katılım gıda, metal ve otomobil sektöründe gözlendi.
 
THY de Avrupa’ya uçuşlarda yolcuları uyardı. THY tarafından yapılan açıklamada "14-15 Kasım tarihlerinde İspanya, Belçika, Fransa, Portekiz, İtalya ve Yunanistan’da gerçekleşecek genel sendika grevi sebebiyle, Türk Hava Yolları seferlerinde aksama ve iptaller yaşanabilir. Yaşanacak aksiliklere karşı önlem almak adına elimizden geleni yapmaktayız. Anlayışınız için teşekkürler." denildi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim