• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Uçaklar büyük tehlikeler altında uçuyor

Uçaklar büyük tehlikeler altında uçuyor
Şirket, geçen hafta Airbus 380 tipi bir uçağın zorunlu iniş yapmasına, özel bir motor tipindeki türbin diskinin neden olduğunu açıkladı.

UÇAKLAR BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA

Şirket, geçen hafta Airbus 380 tipi bir uçağın zorunlu iniş yapmasına, özel bir motor tipindeki türbin diskinin neden olduğunu açıkladı.

Uçak motoru üreticisi Rolls-Royce şirketi, geçen hafta Avustralya Havayolları Qantas'a ait Airbus 380 tipi bir uçağın zorunlu iniş yapmasına neden olan motor parçasını tespit ettiğini açıkladı.

Rolls-Royce'tan yapılan açıklama sonrası Londra Borsası'nda FTSE 100 endeksi yüzde 1,6 arttı. Şirket yetkilileri, yürüttükleri soruşturma sonucu, Trent 900 tipi motorlardaki bu parçanın türbin diski olduğunu belirlediklerini söyledi.

Türbin diskindeki sorunun uçağın yağ olmaması gereken bölümlerine yağ sızmasına ve motorlardan birinde patlamaya yol açtığı belirtildi. Avustralya'nın Sidney kentine giden uçak, Endonezya'nın Batam Adası üzerinde arıza yapması üzerine Singapur Havaalanı'na geri dönmüştü.

Uçağın bazı parçaları adaya düşerken, uçaktaki 433 yolcu ve 26 kişilik mürettebattan yaralanan olmamıştı. Rolls-Royce şirketi ise son gelişmeler sonrası Trent 900 tipi motorlardaki tüm türbin disklerinin değiştirileceğini açıkladı.

Daha önce Avustralya Havayolları Qantas, Airbus A380 tipi altı uçağın uçuşlarını askıya almıştı. Airbus da, Rolls-Royce'dan yapılan açıklama sonrası, önceliğinin servisteki uçakları uçuşa hazır hale getirmek olduğunu duyurdu.

Şirket bu koşullar altında önümüzdeki yıl filolara katılması planlanan yeni uçakların tesliminin gecikebileceğini bildirdi. İlk ticari uçuşunu 2007 yılında yapan A380 tipi uçaklar, Avrupa'da havacılık sektöründe en çok satan ürünlerin başında geliyor.

Airbus'tan 'elektrik uyarısı'

Öte yandan Airbus şirketi de bazı uçaklarının elektrik sistemlerinde gözlenen sorularla ilgili olarak dünya çapında geçerli olacak bir ikaz uyarısı hazırlıyor.

Airbus, ikaz uyarısının A319, A320 VE A321 tipi uçaklarını kullanan şirketlere gönderileceğini açıkladı.

British Midland Havayolları'na ait bir Airbus uçağı Ağustos ayında havada aniden yalpalamaya başlamış ve birkaç dakika boyunca pilotun komutlarına yanıt vermemişti.

Havacılık yetkilileri de uzun süredir bazı uçaklarda görülen ve nedeni tam olarak açıklanamayan elektrik arızalarının kendilerini kaygılandırdığını söylüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim