• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Uçakta kontrol İstanbul kaynaklı

Uçakta kontrol İstanbul kaynaklı
Havayoluyla Türkiye’den gelen yolcuların Almanya havaalanlarında daha uçağın kapısında pasaport kontrolünden geçmesine gerekçe olarak İstanbul’daki havaalanları gösterildi.

Uçakta kontrol İstanbul kaynaklı

Havayoluyla Türkiye’den gelen yolcuların Almanya havaalanlarında daha uçağın kapısında pasaport kontrolünden geçmesine gerekçe olarak İstanbul’daki havaalanları gösterildi.

Alman yetkililer, geçersiz belgelerle yolcu taşınmasında İstanbul’un Avrupa birincisi olduğunu iddia etti.

TÜRKİYE’den gelen uçaklarda Alman polisinin uçağın kapısında pasaport kontrolü yapması Türk yolcuların tepkisini çekerken, Alman federal polis yetkilileri buna gerekçe olarak İstanbul’daki havaalanlarını gösterdi.

Münih Havaalanı federal polis basın sözcülerinden Albert Pörschke, İstanbul’un geçersiz belgelerle yolcu sevkinde Avrupa’da birinci sırada geldiğini söyledi. Pörschke şöyle devam etti: “Uçağın kapısındaki pasaport kontrolleri geçersiz belgelerle yolcu getiren havayollarına yapılıyor ve kapıda sadece yolcunun geçerli belgesi olup olmadığına bakılıyor. Bazen de havayolu şirketinin yasalara uygun yolcu taşıyıp taşımadığını kontrol etmek için kapıda tesadüfi kontroller yapıyoruz. Bu kontrolü kapıda yapmak zorundayız, çünkü havayolu şirketine geçersiz belgelerle yolcu taşıdığını ispat etmek zorundayız. Yolcu uçaktan çıktıktan sonra transit bölgeye giriyor ve düzenli pasaport kontrolünde geçersiz belgeyle gelen yolcuyu hangi havayolu şirketinin taşıdığını ispat edemeyiz.”

Para cezası var

Uçak kapısındaki kontrolün Almanya’da tüm havayollarında yapıldığını söyleyen Pörschke, bu kontrollere tüm dünya ülkeleri ve havayolu şirketlerinin imzaladığı İCAO anlaşmasının yasal zemin oluşturduğunu belirtti.

Pörschke şöyle dedi: “İCAO anlaşması uluslararası havayolu yolculuğu normlarını belirliyor ve geçersiz belgelerle yolcu sevkini yasaklıyor. Almanya’da Oturma izni yasasının 63. maddesi geçerli belgeleri olmadan yolcu getiren şirkete ceza öngörüyor.”

Her ülke için geçerli

Pörschke, ABD veya İsviçre gibi ülkelerden gelen uçaklarda da kapıda kontrol yapıyor musunuz sorusuna, “İsviçre’den gelen uçakların geçersiz belgeyle yolcu taşıdığına hiç tanık olmadık. Ama böyle bir olaya rastlarsak, onlara da yaparız. Bu uygulama sadece belirli ülkeler için değil, geçersiz belgelerle yolcu taşıdığı sıkça tespit edilen havayolu şirketlerine yapılıyor” cevabını verdi.

Nürnberg Havaalanında uçağın kapısında pasaport kontrolleri yapılmadığını hatırlattığımız Pörschke, Nürnberg’te federal polisin değil, eyalet polisinin görev yaptığını söyledi.

63. madde nedir

Almanya Oturum Yasası’nın 63. maddesi özetle şöyle: Almanya’ya yolcu taşıyan bir şirket, ancak geçerli pasaport ve oturma izni olan yabancıları getirmekle yükümlüdür. Buna aykırı hareket eden şirketler en az bin Euro, en fazla 5 bin Euro arasında para cezasına çarptırılır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim