• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Uçaktaki elmalar hızlanan uçağı durdurdu

Uçaktaki elmalar hızlanan uçağı durdurdu
Hindistan Havayolları'na ait (Air İndia) bir uçağın kokpitine bırakılmış elmalar yere düşünce kadın pilot 'arıza var' düşüncesiyle pistte hızlanan uçağı fren yaparak güçlükle durdurabildi.

Kokpitteki elmalar pistte hızlanan uçağı durdurdu

Hindistan Havayolları'na ait (Air İndia) bir uçağın kokpitine bırakılmış elmalar yere düşünce kadın pilot 'arıza var' düşüncesiyle pistte hızlanan uçağı fren yaparak güçlükle durdurabildi.

Kanwaljit Kaur isimli pilotun daha önce de yanlışlıkla Pakistan hava sahasına girerek Hindistan otoritelerini zor durumda bıraktığı belirtildi. Şubat ayında Air India IC-406 sefer sayılı uçağının Varanashi Havaalanı'ndan Yeni Delhi'ye gitmek için pistte hızlandığı esnada yaşanan olay şöyle gerçekleşti: Kadın kaptan pilot 'uçakta yerim' düşüncesiyle bir miktar elmayı alıp kokpitin yüksekçe bir noktasına koydu. Yaklaşık 100 yolcuyu alıp hazırlıkları da tamamlandıktan sonra pilot kuleden kalkış izni aldı ve pist başından hızlanmaya başladı. Ancak bir süre sonra elmalar ses çıkartarak tek tek yere düştü. Pistte hızlanarak ilerlerken elmaların çıkardığı sesi 'motorda arıza meydana geldi' şeklinde yorumlayan pilot, aniden frene bastı. Saatte 240 kilometre hızla giderken yapılan fren nedeniyle uçağın lastikleri patladı. Pist sonuna doğru güçlükle durabilen uçakta yolcular panik yaşadı. Yolcular sorunsuz şekilde tahliye edilip, terminale alındı.

Havacılık uzmanları, kadın kaptan pilotun sadece sese odaklanıp göstergelere bakmadan frene basmasının sorumsuz bir davranış olduğunu belirterek, frenin V1 hızındayken yapıldığını eğer V2 hızında yapılsaydı pistten çıkıp daha büyük bir tehlike yaşanabileceğine işaret etti.

Ayrıca, kokpit ve kabine alınan eşyaların savrulacak şekilde gelişi güzel yerlere bırakılamayacağı, bunun kuralları olduğu vurgulandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim