• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Uçucu personeller evlerine döndü

Uçucu personeller evlerine döndü
Hava İş Sendikası, dün gece geç saatlerde bir ilan yayımlayarak, bu sabaha karşı 03:00-24:00 arası uçucu personellerin kendilerini göreve hazır hissetmeyeceklerini belirten eylemlerine başladı.

UÇUCU PERSONELLER EVE DÖNDÜ

Grev yasasının meclise girmesi durumunda o gün uçak kaldırmayacaklarını geçtiğimiz gün THY Genel Müdürlük binası önünde yaptıkları eylemle bildiren Hava İş Sendikası, dün gece geç saatlerde bir ilan yayımlayarak, bu sabaha karşı 03:00-24:00 arası uçucu personellerin kendilerini göreve hazır hissetmeyeceklerini belirten eylemlerine başladı.

Yayımladığı ilanda "TÜM NORMAL VARDİYALI VE UÇUŞ ÜYELERİMİZ BU AĞIR HAK KAYBI İHTİMALİ İLE 29 MAYIS 2012 TARİHİNDE LOKAL SAATLE 03.00-24.00 ARASI KENDİLERİNİ GÖREVE HAZIR HİSSETMEYECEKLERİNİ" belirten Hava İş Sendikası'nın üyeleri, Atatürk Havalimanı'nda eylemlerine başladı.

Yaklaşık bir saat kadar önce Atatürk Havalimanı'nda bulunan THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Ahmet Bora, uçucu personelin kendini göreve hazır hissetmemesi nedeniyle uçuşa gitmeyecekleri sorusunu "Ben gayet iyiyim. Şu an çalışıyoruz" diyerek yanıtladı.

Bazı uçucu personelin ekip tahsis odasına girerek mazeret kağıdı bıraktığı, ayrıca bazı personelin de hiç göreve gelmediği görülürken, asıl krizin sabah saatlerinde uçuşların yoğunlaşmasıyla belli olacağı ifade edildi.

Ayrıca yer hizmetleri çalışanları TK 2043 sefer sayılı Konya-İstanbul, TK2581 sefer sayılı Denizli-İstanbul, TK2573 sefer sayılı Dalaman-İstanbul, 2042 sefer sayılı İstanbul-Konya ve TK2580 sefer sayılı İstanbul-Denizli uçuşlarının ekiplerinin gelmemesi nedeniyle şimdilik iptal edildiğini açıklarken, seferi iptal olan yolcuların yer hizmetleri personelleriyle tartıştığı görüldü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim