• BIST 9565.03
  • Altın 2472.424
  • Dolar 32.4606
  • Euro 34.5124
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Uçuk vergiler, uçuşları olumsuz etkiliyor

Uçuk vergiler, uçuşları olumsuz etkiliyor
İngiltere'deki uçuş vergilerinden yakınan Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah, "Bu uçuş vergileri ile İngiliz turist sayısı hedefimize ulaşamayız" dedi.

Vergiler, uçuşları olumsuz etkiliyor

İngiltere'deki uçuş vergilerinden yakınan Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah, "Bu uçuş vergileri ile İngiliz turist sayısı hedefimize ulaşamayız" dedi.

Mısır Turizm Bakanı Zoheir Garranah, Londra'da düzenlenen WTM Fuarı'nda yaptığı açıklamada, uçuş vergisinin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Uçuş vergilerinin eşitlikçi bir anlayışla yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Garranah "Bizim tek isteğimiz, uçuş vergilerinin herkese eşit bir şekilde uygulanması. Biz temel anlamda bu vergiye karşı değiliz, ancak adil olmasını istiyoruz" dedi.

2010 yılında İngiliz pazarında yüzde 9'luk bir büyüme kaydettiklerini söyleyen Garranah," İngiltere'deki büyümemizi yıl sonuna kadar sürdüreceğiz, ancak şu anda karşılaştığımız sıkıntılar son 5-6 yıldakinin çok üzerinde" dedi. İngiliz pazarı için 3 yıllık dönemde yüzde 60 ila 70 civarında büyüme hedeflediklerini ifade eden Garranah, "Vergilerindeki bu kısıtlamalar bizim bu hedefimizi yakalamamızda etkili olacak. Ama İngiliz pazarından Mısır'a turist getirmek için daha çok çaba sarf edeceğiz" şeklinde konuştu.

2008 yılında 12.8 milyon turiste ulaşan Mısır'ın ziyaretçi sayısı, 2009 yılında krizle birlikte 12.5 milyona gerilemişti. Ancak, 2010 yılında ciddi bir atılım yapan Mısır turizminin seneyi yüzde 18'lik büyüme ile 14.5 milyon ziyaretçi sayısı ile tamamlayacağı öngörülüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim