• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Üçüncü havaalanı 4 şirket teklif verdi

Üçüncü havaalanı 4 şirket teklif verdi
İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı için Cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi başladı. İhale için 17 firma şartname aldı; ancak 4 firma teklif verdi.

 

7 milyar euroya mal olması beklenen 3. Havalimanı projesini ihalesi bugün saat 10.00'da Ankara Esenboğa havalimanı sosyal tesislerinde başladı.
 
İstanbul'a Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile yapılacak 3. havalimanının ihalesinde dört yatırımcı grubu teklif zarflarını ihale komisyonuna teslim etti.
 
İhaleye teklif veren şirketler TAV, IC-Fraport ortak girişim grubu Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon ortak girişim grubu ve Makyol İnşaat.
 
İhale Komisyonu Başkanı Funda Ocak, dört firmanın öncelikle dış zarflarının açılarak belgelerinin eksik olup olmadığının kontrol edileceğini ardından dış zarfların teknik yeterliliğine bakılacağını söyledi.
 
Bu işlemin ardından iç zarfların yeterliliğine bakılacağını söyleyen Ocak, yeterli kalan firmalarla açık artırıma geçileceğini kaydetti.
 
İşte 9 milyar Euro'luk ihalede satırbaşları:
 
*TAV, IC-Fraport, Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon ve Makyol'un teklif zarfları salona geldi.
 
*Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ihale öncesi kısa bir açıklama yaptı.
 
*İhale sürecinde izlenecek yöntem üç aşamalı olarak açıklandı. Önce dış zarf belgeleri açılacak. Daha sonra burada yer alan tüm bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olup olmadığına bakılacak.
 
*Daha sonra yeterlilikleri ilan edilecek. Bir ara verildikten sonra iç zarf belgeleri açılacak ve bu sefer onların şartnameye uygun olup olmadığına bakılacak. Bu konudaki yeterlilikler de verildikten sonra zarflar açılacak.
 
*İhale, toplam kira bedeli artı KDV üzerinden yapılacak. En düşükten en yükseğe kadar gelen teklifleri kapalı turlar halinde almayı ilan etti.
 
*Görevlendirme komisyonu yeni yöntemler de belirleyebilir ve bugün bu maddeye dayanarak kapalı pazarlıklar yerine açık artıma usulü belirlendi.  
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim