• BIST 9674.91
  • Altın 2504.937
  • Dolar 32.5855
  • Euro 34.8435
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Üçüncü havalimanını 10'a katlayacak

Üçüncü havalimanını 10'a katlayacak
Türkiye 10 milyar dolara mal olacak üçüncü havalimanı için hazırlanırken Londra'da 39 milyar sterlin'e mal olacak yeni bir havaalanı planlandığı açıklandı.

Heatrow, Stansted, Gatwick ve Luton gibi havaalanlarının bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da dev bir havalimanı yapımı için kollar sıvandı. Mühendisler Güney Doğu'da bulunan mevcut pistlerin yükünü hafifletmek için yapay bir ada üzerine 4 adet pisti olan yeni bir havalimanı inşa etme kararı alındığını açıkladı.

Proje için Goodwin Sands olarak bilinen kent'in yaklaşık 3 kilometre kıyısındaki bir alan seçildi.
 
Beckett Rankine adlı inşaat şirketi tarafından yapılacak olan havaalanının Londra'nın ihtiyaçlarına cevap vereceği tahmin ediliyor. Estetik çizgilerin ön planda tutulduğu terminal alanları inşa edilecek ve hızlı metro bağlantısıyla Londra bağlantısı sağlanacak.
 
4 pist 3 kilometre açıkta birbirinden bağımsız olarak çalıştırılacak ve 24 saat uçuş imkanı verecek.
 
Pistin yapımında dikkat edilen hususlardan biri de yaban hayatına risk oluşturacak girişimlerden kaçınmak olarak belirlendi. Pistin bulunduğu alanın seçiminde bu da belirlenen kriterlerin başında geliyor. Proje geliştiricileri pistin bulunduğu yer itibariyle herhangi bir doğal hayat riski bulundurmadığını ve inşaat sürecinde herhangi bir şekilde klasik havaalanı inşaatlarında gerçekleştirilen bina yıkımları gibi durumların söz konusu olmadığını açıkladı.
 
Projeyi gerçekleştirecek olan Beckett Rankine İnşaat Şirketi direktörü Tim Beckett, söz konusu projenin şu an için en sürdürülebilir öneri olduğunu açıkladı. Beckett ayrıca deniz kıyısına yapılması planlanan bu 4 yeni bağımsız pistin Londra'nın ihtiyaçlarını karşılayacak en kesin çözüm olduğuna inandıklarını belirtti.
 
Projenin Davies Komisyonu'ndan geçmesi halinde Londra'nın uzun vadeli gereksinimlerini karşılayacak 4 pistli yeni bir havaalanı olacak.
 
Projenin en fazla öne çıkan artıları:
 
* Sürdürülebilir ihtiyaçlar açısından yegane çözümü sunuyor olması
* Oluşturulan bu havaalanının Londra'ya  rejeneratif fırsatlar sunacak olması
* Projeyle birlikte East Kent bölgesinde yeni iş fırsatları ve ekonomik iyileşmelere neden olacağı.
* Büyük şehirlerde artan nüfus ve giderek inşaat için kullanılacak arazilerin azalmasının proje geliştiricileri böyle bir alternatife yönlendiriyor. Güney Kore'nin Incheon Havaalanı ve Kansai Havaalanı'nda da benzer projeler gerçekleştirildi.
 
İngiltere'nin en işlek havaalanı olan Heathrow'un ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kalması ve bu dönemde genişletme çalışmalarının başlatılması için görüşmeler yapılması, East Kanal'a yapılması planlanan 4 pistli havaalanının Londra'nın ihtiyaçlarına alternatif sağlayabileceği yönünde de önem arzediyor.
 
londra1.20121221155804.jpg
 
londra2.jpg
 
londra3.jpg
 
londra4.jpg
 
londra5.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim