• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Üçüncü köprüye şok bilirkişi raporu

Üçüncü köprüye şok bilirkişi raporu
Üçüncü Boğaz Köprüsü Planının iptali istemiyle açılan davada bilirkişi heyeti olumsuz rapor verdi.

Üçüncü köprüye şok rapor

Üçüncü Boğaz Köprüsü Planının iptali istemiyle açılan davada bilirkişi heyeti olumsuz rapor verdi.

İTÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Lale Berköz, Doç. Dr. Funda Yirmibeşoğlu ve Y. Doç. Dr. Özhan Ertekin’den oluşan bilirkişi raporunu 8 Temmuz’da davanın görüşüldüğü İstanbul 2. İdare Mahkemesi’ne sundu. Raporda, 3. köprüyü de kapsayan 1/25000 ölçekli Kuzey Marmara Otoyolu Nazım İmar Planı’nın 1/100.000 ölçekli İstanbul İl Çevre Düzeni Planı’na uygun olması gerektiği, 2009’da kabul edilen bu üst planda 3. köprüye yer verilmediği belirtildi. Raporda, planın şehircilik ilkelerine, kamu yararına ve imar mevzuatına uygun olmadığı da saptandı.

"ÇEVRE KANUNU’NA AYKIRI"

CHP’li Mahmut Tanal’ın, açtığı iptal davasının dilekçesinde, köprü ve bağlantı güzergâhlarında 680 hektar doğal SİT alanı, 931 hektar tarım alanı ve 2.5 milyondan fazla ağaç barındıran 1.453 hektar ormanlık alanın tamamen yok olacağı belirtiliyordu. Tanal, raporla ilgili, “Bu plan hiyerarşi sıralamasına, şehircilik planına, kamuyararına, çevre kanununa aykırı. Burada açılan bir dava var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi davanın sonucunu bekleyeyim demiyor. Yargı bu davanın sonucunda yaptığınız bu planlar hukuka aykırı derse ne yapacaklar. Dava sonuçlanana kadar yaptıkları çalışmalar boşa gidecek ve bu masraflar kamunun cebinden çıkacak” diye konuştu.

"UMARIZ YARGI KARARINA UYARLAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Bilirkişi raporu Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden İTÜ’de hazırlandı. Muhalefet şerhi olmadan hepsinin ortak düşüncesi şehircilik planına aykırı. Umarız yargı kararına uyarlar, aksi takdirde bir üst mahkemeye taşıyacağız” diye konuştu.

Kaynak: Habertürk

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim