• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Uçuş ağındaki yeni rota Orta Afrika oldu

Uçuş ağındaki yeni rota Orta Afrika oldu
Orta Afrika ile Havacılık anlaşması imzalayan Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu yıl içinde imzaladığı havacılık anlaşmalarının sayısı 19’a ulaştı.

 

Uçuş ağının geliştirilmesi amacıyla havacılık anlaşmalarına büyük ağırlık veren ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) üyesi 192 ülkenin tamamı ile havacılık anlaşması imzalamayı hedefleyen SHGM’nin özellikle Afrika ülkeleri ile imzaladığı anlaşma sayısında büyük artış yaşandı. 
 
Bu hafta içinde imzalanan Orta Afrika Cumhuriyeti ile Sivil Havacılık Anlaşması ile Türkiye’nin Afrika’da anlaşma yaptığı ülke sayısı 45’e yükselirken, dünya genelinde anlaşma yapılan ülke sayısı 140’a ulaştı. 
 
SHGM’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen ikili havacılık müzakerelerinin ardından, iki ülke arasındaki uçuşların başlatılmasına imkan veren anlaşma imzalandı. 2012’nin Haziran ayında SHGM tarafından İzmir’de gerçekleştirilen “Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansı” esnasında parafe edilen anlaşma doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılarak mutabakata varıldı. 
 
Türkiye adına Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve Orta Afrika adına Levi Yakete tarafından imzalanan anlaşmaya göre, ülkemizden tayin edilen havayolu işletmeleri Türkiye’deki tüm noktalardan, Bangui ve daha sonra Orta Afrika Cumhuriyeti’nde belirlenecek bir noktaya uçuş gerçekleştirebilecek. Orta Afrika Cumhuriyeti’nden tayin edilen havayolu işletmeleri ise Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki tüm noktalardan İstanbul ve daha sonra ülkemizde belirlenecek bir noktaya haftada toplam on dört (14) frekans tarifeli yolcu seferleri ve kısıtlama olmaksızın tarifeli kargo seferleri düzenleyebilecek. 
 
Ayrıca söz konusu anlaşma ile, tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesine de olanak sağlandı. 
 
Bu anlaşma ile 54 Afrika ülkesinden 45 tanesi ile anlaşma yapılmış, Afrika’daki uçulacak nokta sayısı 54, frekans sayısı ise 471’e yükselmiştir. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim