• BIST 9693.46
  • Altın 2504.401
  • Dolar 32.5823
  • Euro 34.7935
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Uçuş emniyeti ekonomi ile birleşiyor

Uçuş emniyeti ekonomi ile birleşiyor
Tamamen oto-pilot sistemleriyle donatılan ve saatte 8 litre kurşunsuz benzin yakan TL-Ultralight uçaklar, bu yakıt ile 200 kilometre kuş uçumu mesafe kat edebiliyor.

 

Kurulduğu günden beri kalite ve sürekli gelişim odaklı çalışmaları ile TL-Ultralight, günümüzde geliştirdiği alttan kanatlı TL-2000 STING, üstten kanatlı TL-3000 SIRIUS ve denize iniş kalkış yapabilen amfibik TL-3000 SIRIUS FLOATS modelleri ile ultralight sınıfının en modern hava araçlarını müşterilerine sunuyor.
 
Ultralight sınıfında en çok tercih edilen motor olan ve 97 oktan kurşunsuz benzin ile çalışan Rotax motorlarının kullanıldığı TL-Ultralight, balistik paraşüt, otomatik pilot, ful elektronik kokpit (full glass cockpit), yakıt avantajı sunan yeni enjeksiyonlu Rotax 912 is motor seçeneği, uçuş performansını artıran hadveli pervane (pitch propeller), 25 kg bagaj kapasitesi, 130 litre yakıt tankı, 2000 km menzil ve 285 km / saat gibi birçok üstün avantaj sağlıyor.  Manuel veya otomatik pilotla entegre olarak çalışabilen hadveli pervaneyi Propeller Powermax markası altında kendisi üreten firma, 4 kişilik taşıma kapasiteli uzun menzil uçuşlar için TL-4000 uçaklarını geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. TL-Ultralight uçakları uçuş menzili çok fazla olan uçaklar olarak biliniyor. Bir uçuşta 2000 kilometre gidebiliyor. Kurşunsuz benzin kullanan bu uçakların en büyük özelliği ise saatte 8 litre yakıyor olması. 8 litre kurşunsuz benzin ile bu hava aracı 200 km kuş uçumu menzile sahip.
 
TL-Ultralight, uçaklar içerisinde oldukça emniyetli araçlar olarak bilinen TL-Ultralight’ların kullanımı ise çok kolay. Tamamen oto-pilot sistemleriyle donatılmış. Yani kalkıştan hemen sonra elektronik bir sistem ile rotanıza gidersiniz. Hava aracının diğer bir özelliği ise paraşüt sistemine sahip olması. Herhangi bir tehlike anında paraşüt sistemi yolcuları değil de komple uçağı indiriyor. Bu paraşüt sistemi uçağın iniş yapabilmesi için de kullanılıyor. Ülkemizde pist sayısının ve coğrafi olarak düz alanların azlığı gibi nedenlerle bu uçakların istenilen yere inebilmesi için paraşüt sisteminden faydalanılıyor. Paraşüt sistemi pilot, yolcu ve uçağı istenilen yere indiriyor. Ayrıca bu hava araçları denizde de iniş-kalkış yapabiliyor. Ülkemize de üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak baktığımızda da kullanımı çok geniş yüzeye yayılıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim