• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Uçuş merakı herkesi kursa yönlendirdi

Uçuş merakı herkesi kursa yönlendirdi
Uçuş merakı herkesi kursa yönlendirdi. Türk Hava Kurumu'nun kursları yoğun ilgi nedeniyle ders isteyene '1.5 yıl sonra gel' diyor...

HERKESİN HAYALİ GÖKYÜZÜ

Uçuş merakı herkesi kursa yönlendirdi. Türk Hava Kurumu'nun kursları yoğun ilgi nedeniyle ders isteyene '1.5 yıl sonra gel' diyor...

Son yıllarda giderek yaygınlaşan uçuş merakı, bu konuda öncülük yapan Türk Hava Kurumu’na 1.5 yıllık doluluk olarak yansıdı. Bireysel uçuş dersleri veren kurum, şu anda tam kapasiteyle bu kursları yürütüyor. Radikal Gazetesi'nde yer alan habere göre; Uçuş dersi almak isteyenin 1.5 yıl beklemek zorunda kalacağını belirten Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, “Ben de temmuzda derse başlayacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün programı yoğun olmasa ona da ders vermek isterdik” diye konuşuyor. THK’nın ünlü öğrencileri arasında eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da bulunuyor.

Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay bilimleri üniversitesini kuran THK Üniversitesi Rektörü Ban’ın gazetecilerle buluşmasının nedeni üniversitenin çalışmaları. Ancak konu uçuş kurslarıyla başlıyor. Pilotluk eğitimi almanın ortalama maliyetinin 10 bin euro olduğunu belirten Ban son dönemde milletvekillerinden kendilerine eğitim için gelen isimler olduğunu söylüyor. Ban, “Bu eğitimler öğretmen ve öğrenci şeklinde 2 kişilik gerçekleşir. İstanbul, Ankara ve İzmir’de eğitimlerimiz var. 45 saatlik pratik, 100 saatlik de teorik eğitimin ardından sınavlar ve belge alma süreci oluyor” diyor.

Uçuşa elverişli raporu şart

Bu eğitimlerden yararlanmak isteyenlerin ise uçuşa elverişli raporu ile gelmesi ve 1.5 yıl beklemesi gerekiyor. Çünkü Ban’ın verdiği bilgiye göre, tam kapasite ile çalışan tesislerde şu anda 302 kişi eğitim görüyor. 1.5 yıllık kontejan da şimdiden dolmuş durumda. Uçak kiralama imkanı da sağlayan kurumda, böyle bir kiralamada saat ücreti 1500-2000 dolar. Ban, bu tür kiralamalara işadamlarının, hasta yakınlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirtirken, son depremde Van’a da uçak gönderdiklerinin altını çiziyor.Üniversite, meslek yüksekokulu ile de diplomalı hostes ve hostlar yetiştirmeye de başlamış.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim