• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Uçuş saatleri keyfi değiştirilmeyecek

Uçuş saatleri keyfi değiştirilmeyecek
Almanya’da iki mahkeme tur operatörlerinin rezervasyon onayında yazılı olan uçak saatlerini keyfi değiştiremeyeceği kararını verdi. Karar yolcular için önemli bir rahatlama getiriyor...

Almanya Tüketiciyi Koruma Birliği, tur operatörlerine karşı açtığı davayı kazandı.

Düsseldorf ve Hannover asliye mahkemeleri, tur operatörlerinin rezervasyon onaylarında yazılı olan uçak saatlerini istedikleri gibi değiştiremeyeceği kararını verdi.

Tüketiciyi Koruma Birliği TUİ, Alltours ve Schauinsland gibi büyük tur operatörlerine karşı uçak saatlerini değiştirerek, sözleşme şartlarına uymadıkları gerekçesiyle dava açmıştı. Tur operatörleri, yolcuların aylar önce rezervasyon yaptıkları uçak saatlerini, seyahat tarihinden bir, iki hafta önce değiştiriyordu.

Rezervasyondaki uçuş saatleri sabah saat 5’e alınıyor veya geceye erteleniyordu. Bunun yanında direk uçuş, aktarmalı olarak değiştiriliyordu. Bunun sonucu yolcu bir gününü yollarda kaybediyordu. Tur operatörleri, bunu yaparken uçak saatlerini istedikleri gibi değiştirme hakları olduğundan hareket ediyordu.

TUİ rezervasyon onayında seyahat belgelerinin gönderilmesinden sonra uçuş saatlerinin kesinleşeceğini, Alltours ise "bağlayıcı olmayan" uçuş saatleri diye yazıyordu.

Geçerli değil

Hürriyet'te yer alan habere göre; İki mahkeme de tur operatörlerinin rezervasyon onaylarında yazdıkları bu özel hükümlerin geçerli olmadığına karar verdi.

Mahkeme, bunun yolcuların zararına ve aldatıcı olduğunu belirtti. Mahkeme kararına göre tur operatörleri rezervasyon onayında tahmini uçuş saatlerini müşteriye bildirmek zorunda. Ancak bu tahmini uçuş saati, değişken değil, bağlayıcı ve sözleşmenin önemli bir parçası olacak. Uçuş saatleri çok önemli bir neden olmadan değiştirilemeyecek.

İtiraz gelmediği takdirde kesin hüküm kazanacak olan bu iki kararla tur operatörleri uçuş saatlerini istediği gibi değiştiremeyecek, sebepsiz değiştirmelerde yolculara tazminat ödemek veya seyahati iptal ettirme hakkı tanımak zorunda kalacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim