• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Uçuşa elverişlilik kontrolüne yeni ayar

Uçuşa elverişlilik kontrolüne yeni ayar
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Sürekli Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Sorumluluğu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

UÇUŞA ELVERİŞLİLİK KONTROLÜNE YENİ AYAR

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Sürekli Uçuşa Elverişlilik ve Bakım Sorumluluğu yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava taşıma işletmelerinin, faaliyette bulunduğu süre boyunca bünyelerinde bulunan hava araçlarının sürekli uçuşa elverişliliğinin sağlanmasının temini için gereken bakım sisteminin kurulması ve gereken önlemlerin alınması konusundaki usul ve esasları yeniden düzenledi. 2004 yılında hazırlanan Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Bakım Sistemi Yönetmeliği (SHY-M) ise yürürlükten kaldırıldı.

Yönetmeliğe göre, her hava aracı için her yıl yapılan uçuşa elverişlilik kontrollerinin üç yılda bir yapılmasına karar verildi. Ancak hava aracı işletmecileri diğer iki yılda kendi hava araçlarının uçuşa elverişlilik kontrollerini kendileri yapabilecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise uçuşa elverişlilik kontrollerinin usulüne uygun yapılıp yapılmadığını kontrol edecek, uygunsuzluk halinde yetki alınabilecek.

Bu uygulama uzun yıllardır EASA ve JAA üyesi ülkelerde uygulanıyordu.
 
Yönetmelikteki bir başka değişikliğe göre de hava aracı işletmeleri, uçuşa elverişlilik kontrollerini anlaşmalı bakım kuruluşlarında yaptırabilecek.  Şirketlerin bakım kayıtları da anlaşmalı bakım kuruluşlarında tutulacak. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim