• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Uçuşlar yeniden başladı

Uçuşlar yeniden başladı
Atatürk Havalimanı'nda sabahtan itibaren seferler yeniden başladı

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle hava trafiğinde bazı aksamaların yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda sabahtan itibaren seferler yeniden başladı.

Kar yağışının etkisini kaybettiği Atatürk Havalimanı'nda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne bağlı ekipler, pist ve park alanlarını kardan temizleme çalışmalarını artırdı. Kar küreme araçları pistlerde hazır bekletilirken, apronda oluşabilecek buzlanmaya karşı araçlarla buz çözücü solüsyonlar uygulandı. Sefere çıkacak uçaklara buz çözücü solüsyonlar sıkılarak, uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesinin buzlanmaya karşı korunması sağlanıyor.

Başta Türk Hava Yolları (THY) olmak üzere bazı hava yolu şirketlerinin birçok iç ve dış hat seferini iptal etmesi üzerine Atatürk Havalimanı'ndaki iniş ve kalkışlarda azalma oldu.

Hava şartlarının iyileşmesi üzerine sabah saatlerinden itibaren seferler gecikmeli de olsa yapılmaya başlandı.

THY, 8 bin yolcuyu otele yerleştirdi

Türk Hava Yolları (THY), hava şartlarından dolayı seferlerin iptal edilmesiyle mağdur olan yolcular için ikram ve konaklatma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda THY, 8 bin yolcuyu otellere yerleştirirken, havalimanında şimdiye kadar 35 bin kumanya dağıttı.

THY yetkilileri, yolcuların uçuşlarla ilgili son durumu THY'nin resmi internet sitesi veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmeden Atatürk Havalimanı'na gelmemelerini istedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim