• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Uçuşlarda 8 farklı dilde haber okunabilecek

Uçuşlarda 8 farklı dilde haber okunabilecek
Türk Hava Yolları, Anadolu Ajansı işbirliği ile geniş gövde Global Communication Suite Sistemi yolcularına yüksek hızda kablosuz internet ve canlı televizyon hizmeti sunacak .

Türk Hava Yolları artık internet sistemine sahip olan bu uçaklarında, uçuş esnasında yolcularımızın dünyadaki gelişmeleri de takip edebilmeleri adına “Live Text News”, yani canlı haber akışı hizmeti verecek.

Daha önce tüm dünyadaki uçaklara tek bir kaynaktan, ortak olarak verilen “Live Text News” haberleri, bundan sonra Türk Hava Yolları tarafından imzalanan anlaşmayla Anadolu Ajansı’ndan alınacak. Türk Hava Yolları ve Anadolu Ajansı arasında imzalanan sözleşme, imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek. Bu sözleşme Türk Hava Yolları’nın hizmeti kullanma süresi boyunca geçerli olacak. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonucu projenin sonuçlanması ile Türk Hava Yolları’nın yenilenen uçak içi ekranlarında yolcuların anlık haber almaları sağlanacak. Anadolu Ajansı haberleri yayınlandıktan hemen sonra uydu üzerinden uçak içi ekranlara online olarak ulaştırılacak.

Yolcuların ücretsiz olarak faydalanabileceği bu hizmet sayesinde, özellikle uzun uçuşlarda Türk Hava Yolları’nın internet sistemine sahip olan uçaklarında uçuş esnasında güncel haberleri okuma fırsatı kazanacak. Böylece yolcular havada bile dünyadaki gelişmelerden haberdar olacaklar. Türk Hava Yolları’na ait uçaklarda yayınlanacak olan haberler 7 farklı kategoride olacak. Bunlar; Genel Haberler, Politika, Ekonomi, Spor, Sağlık, Kültür-Sanat ve Bilim-Teknoloji kategorisinde yer alıyor.

Bunun yanısıra destinasyona göre 45 haber olmak üzere günde en az 150 haberin uçak içinde yayınlanması planlanıyor. 8 AYRI DİLDE SUNULACAK İmzalanan anlaşmaya göre haberler iki farklı dilde yayınlanacak. Ancak Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, 8 ayrı dilde yayın yaptıklarını ve Türk Hava Yolları'ndan talep gelmesi halinde uçaklarda yayınlanacak haberleri 8 ayrı dilde de verebileceklerini belirtti. Öte yandan Öztürk, uçak kaçırma gibi vakaların yolcu psikolojisini düşünerek uçaklardaki sisteme aktarılmayacağını ifade etti. Sistem, Anadolu Ajansı’ndan gelecek haber akışı üzerinden çalışacak. Devamında haberler Panasonic portallarına gönderilecek. Panasonic de bu haberleri uçağın o anda altında uçtuğu uydu üzerinden, mevcut internet sistemli uçaklar için kullanılan Ku-Band teknolojisini kullanarak, uçağa iletimi gerçekleştirilecek.

Bu hizmet bugün internet sistemine sahip 15 adet Türk Hava Yolları uçağında verilmeye başlanacak. İnternet hizmetine sahip olan tüm uçaklarda bu hizmet verilecek ve 2015 yılı sonunda 29 uçakla bu hizmetin genişletilmesi amaçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim