• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

UDH Bakanlığı A1 belgesi düzenlemesi

UDH Bakanlığı A1 belgesi düzenlemesi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre; A1 yetki belgeleri hakkında geçici/süreli düzenlemelere ilişkin makam oluru yayınlandığı duyuruldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre; A1 yetki belgeleri hakkında geçici/süreli düzenlemelere ilişkin makam oluru yayınlandığı duyuruldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; yapılan değişikliklere uyumun sağlanabilmesi amacıyla, Karayolu Taşıma Yönetmeliği(KTY)’nin Geçici 1. maddesine 13. fıkra olarak; “Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten önce; tarifeli taşımacılık faaliyetinde bulunmak üzere A1 yetki belgesi almış olanlar yetki belgelerinin geçerlilik süresinin sonuna kadar tarifeli taşımacılık faaliyetlerine mevcut hat, güzergah ve taşıt sayılarını aşmamak kaydıyla devam edebileceği ilan edildi. Ayrıca bu durumda olanların, yetki belgesinin geçerlilik süresinin bitiminde ise durumlarını bu yönetmeliğe uygun hale getirmiş olmaları kaydıyla yetki belgelerinin tarifesiz taşımacılık yapmak üzere yenilenebileceği duyurulmuştur.

Açıklama şu şekilde devam ediyor;

“23.10.2012 tarihinden önce yürürlükte olan mevzuat gereği ilgili İl/İlçe Trafik Komisyonu/ UKOME kararı ile taşıt belgesinde kayıtlı taşıt sayısının yarısı kadar taşıt için park alanına/kullanım hakkına sahip olma şartları aranmaksızın tarifeli olarak A1 yetki belgesi almış olan firmaların,  KTY’nin Geçici 1.  maddesinin 10. fıkrası doğrultusunda tarifeli A1 yetki belgelerini tarifesiz olarak yenilemek üzere başvuruda bulunmaları halinde;

a) A1 yetki belgelerinin söz konusu şartları en geç 31.12.2014 tarihine kadar sağlamaları kaydıyla tarifesiz olarak yenilenmesi,

b)Yetki belgesi yenileme işleminin tamamlanmasını müteakip söz konusu şartları en geç 31/12/2014 tarihine kadar sağlayamamış olanlar için KTY’nin 78 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası hükümleri çerçevesinde işlem tesis edilerek A1 yetki belgelerinin iptal edilmesi, hususlarını KTY’ nin 10. maddesi çerçevesinde uygun görüşle takdir ve tensiplerinize arz ederim.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim