• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

UİB'in yeni dönem Koordinatör Başkanı Sabuncu

UİB'in yeni dönem Koordinatör Başkanı Sabuncu
UİB bünyesindeki beş birliğin Yönetim Kurulu Başkanlarının katıldığı seçime tek aday olarak giren Orhan Sabuncu, Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı'na oybirliğiyle seçildi.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanlığı'na Orhan Sabuncu oy birliğiyle seçildi. Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine ise Dr. Salih Çalı getirildi.
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM çatısı altındaki genel sekreterlikler arasında ikinci sırada bulunan Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin, (UİB) bünyesindeki yaklaşık 4 bin ihracatçıyı temsil edecek Koordinatör Başkanlık seçimi yapıldı. UİB bünyesindeki beş birliğin Yönetim Kurulu Başkanlarının katıldığı seçime tek aday olarak giren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanlığı'na oybirliğiyle seçilirken, Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine ise UYMSİB Başkanı Dr Salih Çalı getirildi. 2006 yılından beri Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Sabuncu, ilk kez 2010 yılında seçildiği Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine 2014 yılı Nisan ayında yapılan Genel Kurul Toplantılarında tekrar seçildi.
Geçen 4 yıllık dönemin ilk yarısında koordinatör başkanlık görevini üstlenen Şenol Şankaya ile son iki yılın koordinatör başkanı Orhan Gençoğlu'ndan görevi devralan Sabuncu, iki başkana da önceki faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti.
 
İhracatta güç birliği

Sabuncu, UİB'in ihracatta gösterdiği başarıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi çatısı altındaki genel sekreterlikler arasında ikinci sırada bulunduğunu hatırlatarak, “Amacımız başarımızı sürdürmek ve daha da ileriye taşımak. Tekstilden hazırgiyime, yaş meyve sebzeden bunların mamul ürünlerine ve ihracatta lokomotif sektör otomotive kadar UİB çatısı altında beş sektörü barındırıyoruz. Tüm sektörlerimizin güç birliğiyle, İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge  projelerine ağırlık veren bir çalışma yürüterek katma değeri daha yüksek ürün ihracatı için çalışmalar yapacağız ve ihracatta söz sahibi olmaya devam edeceğiz. Bunun için her alanda yurt içi ve yurt dışı temaslarımızı artıracağız. İhracatçılarımızın yeni pazarlara açılabilmeleri için var gücümüzle çalışacağız. TİM öncülüğünde ortaya konan 2023 hedeflerinde, İnovasyon, Tasarım ve Ar-Ge'nin gücünü kullanarak UİB'i hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim