• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

UITP, başarılı projeleri ödüllendirecek

UITP, başarılı projeleri ödüllendirecek
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), Türkiye’nin Toplu Taşımacılık alanındaki başarılı projelerini ödüllendirecek.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), Türkiye’nin Toplu Taşımacılık alanındaki başarılı projelerini ödüllendirecek.

Dünya genelinde toplu taşımacılığın en büyük organizasyonu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) dünyada başlattığı yeni proje ile toplu taşımacılığın geliştirilmesine yönelik projeleri ödüllendirecek. Toplu Taşımacılık projelerinin dünya genelindeki en büyük destekçisi olarak UITP, bu alandaki en iyi uygulama örneklerinin paylaşılması ve başka yerlerde de benzer projelerin gerçekleştirilebilmesine öncülük edilmesi adına “PT x 2” (“toplu taşımacılığın iki katına çıkarılması”) sloganı ile bir yarışma düzenliyor.

UITP’nin 2009 yılında toplu taşımacılığın ekonomik gelişmeye olan katkısını, trafik sıkışılığının önlenmesi ve herkes için ulaşım imkanı sağlanmasındaki rolünü göz önünde bulundurarak dünya genelinde toplu taşımacılığın pazar payının 2025 yılına kadar iki katına çıkarılması için bir strateji ortaya koyduğunu belirten UITP Türkiye Ülke Müdürü Kaan Yıldızgöz bu strateji doğrultusundaki projelerin UITP tarafından ödüllendirileceğini söyledi.

Türkiye’den dereceye giren projeler Uluslararası Yarışmaya Katılacak

Türkiye ve Uluslararası kademe olmak üzere iki ayrı kısımda düzenlenecek yarışmaya Türkiye’de toplu taşımacılık işletmecileri, merkezi idareler, belediyeler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler, yatırımcılar, danışmanlar ve STK’lar başvuruda bulunabilecekler. Bilgi ve Araştırma Ödülü, Teknoloji ve İnnovasyon Ödülü, Finansal Yenilik Ödülü, Hizmet Portfolyösu Ödülü, Toplu Taşımacılığın Savunuculuğu Ödülü, Cesur Projeler Ödülü ve Politik Taahhüt Ödülü olmak üzere 7 ayrı ödül kategorisinin bulunduğu yarışma hakkında detaylı bilgiye http://www.uitp.org/advocacy/ptx2awards/en/index.cfm adresinden erişilebilir.

Ödül kazanan projeler Nisan 2011’de Dubai’de düzenlenecek olan 59. UITP Dünya Kongresi ve Fuarı sırasında sahiplerini bulacak. Başvuru için son tarih ise 7 Ocak 2011.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim