• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

UKOME'den Negmar için karar çıkmadı

UKOME'den Negmar için karar çıkmadı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ndeki (UKOME) toplantısında Negmar konusu gündeme gelmeyince şirketin 25 Ekim'de seferlere başlama planı da suya düştü.

 

İDO ile yeni rakibi Negmar Denizcilik arasında 1 aya yakın bir süreden beri süren tartışma bugün yeni bir boyut kazandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ndeki (UKOME) toplantısında Negmar konusu gündeme gelmeyince şirketin 25 Ekim'de seferlere başlama planı da suya düştü. Çünkü seferlerin başlayabilmesi için öncelikli olarak UKOME'nin onayı gerekiyor.
 
Denizde yolcu ve araç taşımacılığı yapan İDO ile yeni rakibi arasındaki tartışma bir aya yakın bir süreden beri gündemde. Taraflar karşılıklı sert açıklamalardan sonra davalık oldu. Negmar Denizcilik 25 Ekim'de Topçular-Eskihisar arasında taşımacılık yapacağını açıkladı. Ancak şirketin söz konusu taşıma işini yapabilmesi için geçilmesi gereken iki temel aşama bulunuyor. Bunlardan ilki Kocaeli UKOME'den iznin çıkması, akabinde de Ulaştırma Bakanlığı'ndan lisans alınmasıydı.
 
Kocaeli UKOME'de bugün toplantı yapıldı. Gündem konuları arasında bir dizi konu bulunuyordu. Ancak Negmar Denizcilik'in Topçular-Eskihisar arasında sefer yapma kararı gündem maddeleri arasında yer almadı.
 
UKOME yetkililerinden biri, "Şirketin bu konuda talebi vardı. Ancak bizim gündemimiz oluştuktan sonra bu yönlü bir talep geldi. Bir sonraki toplantımız bir ay sonra. Ancak, gündeme alınan her konu olumlu sonuçlanacak diye bir şey yok. Bizden karar çıktıktan sonra lisans için Ulaştırma Bakanlığı'na gidilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
200 MİLYON LİRALIK HAT
 
İDO ile Negmar arasında büyük tartışmaya yol açan hatta yılda 4 milyon aracın taşınıyor. Topçular- Eskihisar hattının yıllık geliri ise 200 milyon lira seviyesinde hesaplanıyor.
 
Ortakları arasında Gübre Fabrikaları A.Ş., Suudi Nesma Yatırım Holding ve İstanbul Lines firmasının olduğu Negmar Denizcilik, Topçular-Eskihisar arasında 25 Ekim’de hizmet vermeye başlayacaklarını açıklamıştı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim