• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Ukrayna'da karşılıklı 6 anlaşma imzalandı

Ukrayna'da karşılıklı 6 anlaşma imzalandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 bakan ve 600 işadamıyla birlikte geldiği Ukrayna’da karşılıklı 6 anlaşma imzaladı.

UKRAYNA İLE DE VİZE KALKIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4 bakan ve 600 işadamıyla birlikte geldiği Ukrayna’da karşılıklı 6 anlaşma imzaladı. Başbakan Erdoğan, birçok alanda işbirliği anlaşmasını imzalarken, Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç ile vizelerin kaldırılması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Anlaşmanın, geri kabul anlaşmasıyla birlikte en kısa sürede imzalanması için talimatları verdiklerini kaydeden Erdoğan, Meclis onanıyla birlikte vize muafiyeti anlaşmasının en kısa sürede yürürlüğe girmesini amaçladıklarını kaydetti. Böylece Türkiye’ye vize uygulamayan 56’ıncı ülke Ukrayna olacak.
Turistler Ukrayna ve Türkiye’de serbest dolaşacak
“Bir gazetecinin “Vize muafiyeti anlaşması imzalanırken şartlar nelerdir?” sorusuna Yanukoviç şu yanıtı verdi: “Vize konusunda bu mutabakat bizim ekonomi ve ticaretin gelişmesi temelinde duruyor. Bunun amacı işadamlarımızın turistlerimizin Türkiye ve Ukrayna’da serbest bir şekilde dolaşması. Geri kabul anlaşması bizim diğer ülkeler için de aldığımız yükümlülükleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu gösterir. Savunma sanayi konusu çok yeni. Bu aşamada Ukrayna şirketlerinin Türkiye’nin ulusal muharebe tankı projesine katılmasıdır. Füze üretimi başka bir husus. Bu yılın Şubat ayında bir Türk uydusu, Ukrayna malı bir füzeyle fırlatılacak. Vize muafiyetiyle alakalı olarak bunu geri kabul anlaşmasıyla paralel yürüteceğiz. Bunun tabi Meclis ayağı var. Süratle en kısa zamanda bitirmenin gayreti içinde olacağız. Bunların yanında serbest ticaret anlaşmasını da Parlamentomuzdan geçirmek suretiyle bu yıl içinde onun da adımlarını atacağız. Arzumuz bunları eş zamanlı yapmak. Nükleer enerji konusunda enerji bakanlarımız bugün karşılıklı olarak görüşmeleri yaptılar. Detaylandıracaklar ve konuları önümüze getirecekler.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim