• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Ulaşıma 10 yılda 140 milyar yatırım

Ulaşıma 10 yılda 140 milyar yatırım
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığının ulaşıma son 10 yılda 140 milyar TL yatırım yaptığını söyledi.

 

İzmir'de gerçekleştirilen 5. Büyükelçiler Konferansı'nın ikinci gününde konuşan Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'de ulaşım alanında çok sayıda planlama yapıldığını, en önemlisinin ise sosyo-ekonomik anlamda insana yapılan yatırım olduğunu aktardı.

Kendilerinden önceki dönemlerde yapılan ulaştırma planlarının aktif olduğunu ancak bir sonraki adımın ötesine geçemediklerini aktaran Bakan Yıldırım, "Araştırdık: Çıkan sonuç ilginç. İktidarların görevde kalış süresi ile ilgili. 1930 yılından bu yana Ulaştırma Bakanlığı ile faaliyet gösteriyor. 2002 yılına kadar bakanlığın görevde kalma süresi 8 ay. 8 ay gibi bir sürede ulaştırma, alt yapı sorunlarına çözüme kavuşturmak mümkün değil. İşe zaman kalmıyor. Böyle bir talihsizliği var. Bir şeyler yapmasaydık ayıp olurdu, bize yakışmazdı. Ana plan hazırlayalım dedik. Üniversiteden 60 hoca topladık. Kurumlardan tecrübeli insanlar ile bir araya geldik. Ortak noktaya varmak kolay olmadı. Konuşmalardan kendimce ortak payda buldum ve işlere başladım. Onlar da planları yazmaya başladı. Böylece paralel faaliyete girdik. 18 ay sonra benim yaptıklarıma olmaz diye yazılıyor. Tekrar hocalar ile bir araya gelerek 'neden bu böyle' diye anlattık. Biz 18 ayda plandaki bazı konularda mesafe almış durumdayız." şeklinde konuştu.
 
Yap işlet devret modeli ile ülke kalkınmasının ivme yakaladığını, 2003-2012 arasında ulaşım ve iletişim sektöründe önemli yatırımlar yapıldığını aktaran Bakan Yıldırım, "Yatırımlarda karayoluna yüzde 64, demiryoluna yüzde 18, denizyoluna yüzde 2, haberleşme alanında yüzde 11, havayolunda ise yüzde 5 oranında yatırım yapılmış. Karayolu ağırlıklı. Karayolu Türkiye'ye damgasını vuran bir ulaşım haline gelmiş durumdu. Çünkü 50 yıldan bu yana terk edilmişlik ve ihmal var." diye konuştu.
 
"İZMİR'DE BİR PROJEYİ KABUL ETTİRMEK DEVEYE HENDEK ATLATMAKTAN DAHA ZOR"
 
Türkiye genelinde ciddi yatırımlar yaptıklarını, benzer çalışmaları İzmir'de de gerçekleştirdiklerini ancak bazı sivil toplum örgütlerinin sürekli ayak bağı olduğunu aktaran Bakan Yıldırım, "İzmir'de bir projeyi kabul ettirmek deveye hendek atlatmaktan daha zor. Bazı müzmin sivil toplum kuruluşlar var. Onlar vaktinde Demirel'i odasından attılar, Özal'ı da üyelikten çıkardılar. Sonra da peşinden aylarca koşup randevu almaya çalıştılar. Arazi ile teması olmayan böyle marjinal sivil toplum kuruluşları var. Hemen soluğu mahkemede alıyorlar. Ne yapalım 'Durmak yok yola devam' diyoruz." dedi.
 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.UlasimOnline.Com
 
www.istanbulhaber.com
 
www.AksiyonHaber.Com
 
www.THYHaber.Com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim