• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ulaşımda yeni trend, elektrikli bisiklet

Ulaşımda yeni trend, elektrikli bisiklet
Ulaşımda yeni trend olan, elektrikli bisikletlerin satışları her geçen gün artıyor.

Ulaşımda yeni trend, elektrikli bisiklet

Ulaşımda yeni trend olan, elektrikli bisikletlerin satışları her geçen gün artıyor. Ehliyetsiz kullanılabilen, plaka ve vergi zorunluluğu olmayan, fiyatları 750 ile 2 bin 250 lira arasında değişen elektrikli bisikletlerin satışları 5 yılda 10'a katlandı.

Elektrikli bisiklet ithalatı yapan STMAX firmasının yönetim kurulu başkanı Sami Turhan, ehliyet, ruhsat ve vergi derdi bulunmayan elektrikli bisikletlerin tüketicilerin yeni gözdesi olduğunu söyledi. Elektrikli bisikletlerin, dünyadaki yeni ulaşım trendi olduğunu belirten Turhan, petrol tüketimine alternatif sunması ve atmosfere zarar vermemesi nedeniyle ürüne ilginin her geçen gün katlanarak arttığını dile getirdi. Turhan, ürünü ilk defa yurtdışında bir fuarda gördüklerini ve bir yıllık araştırmadan sonra satışına başladıklarını ifade ederek, ''Oldukça ekonomik olan ürün, beklentimizin üstünde talep buldu. İç piyasadaki talebin yanı sıra 2011 itibarıyla yurt dışı pazarlarına da açılacağız'' dedi.

-''ŞARJ SÜRESİ 4-6 SAAT''-

Menzili 100 kilometre olan elektrikli bisikletlerin saatte 25 kilometre hız yapabildiklerini anlatan Turhan, şöyle devam etti:

''Ürünlerin şarj süresi 4-6 saat. Özel adaptör sayesinde 220 voltluk akım 48 volta çevriliyor. Dolayısıyla bir defa şarj etmek için 10 kuruşluk elektrik ücreti söz konusu. Ürünü, priz olan her yerde şarj etmek mümkün. Zaten yeni yapılan binaların otoparklarına priz yapma zorunluluğu da getirildi. Bu da elektrikli bisikletler için bir avantaj.''

Turhan, elektrikli bisiklet fiyatlarının 750 liradan başlayıp 2 bin 250 liraya kadar ulaştığını ifade ederek, söz konusu ürünün satışının 5 yılda 10'a katlandığını bildirdi. En ucuz motosikletin bin liradan satıldığını, ehliyetin 400 ve plakanın da 350 lira maliyetinin bulunduğunu belirten Turhan, ''Motosiklet kullanmak için yaklaşık 2 bin liraya ihtiyaç duyulurken, elektrikli bisikletin satın almanın dışında hiçbir masrafı yok. Tüketiciler, ortalama bin liralık bir elektrikli bisiklet alıp, elektrikle de şarj edip yakıt masrafını minimuma indiriyor. Plaka ve ehliyet de istenmemesi de çok avantajlı oluyor'' diye konuştu.

Turhan, ilk olarak 2006 yılında bu işe yaklaştıklarında insanların çok önyargılı davrandıklarını ifade ederek, şu anda Türkiye genelinde Kipa'dan Evkur'a kadar uzanan 350 üzerindeki bayi ağıyla örgütlendiklerini bildirdi.

-''PAKET SERVİS YAPANLARIN İLGİSİ BÜYÜK''-

Easy Bike firmasının ortaklarından Ece Karaca da elektrikli bisikletlerin alıcı profilini genelde öğrenciler, emekliler ile sabah erken işe gidip, akşam geç saatlerde eve dönen çalışanların oluşturduğunu söyledi.
Elektrikli bisikletleri ticari olarak da kullananların bulunduğunu dile getiren Karaca, özellikle fast-food gibi evlere paket servisi yapanların ürünü yoğun olarak kullandıklarını anlattı. Karaca, elektrikli bisikletlerin yurt dışında çok yaygın bir şekilde kullanıldığını belirterek, gelişen teknoloji, düşen fiyatlar ve vergi avantajlarının elektrikli bisikletlerin cazibesini her geçen gün artıracağını düşündüklerini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim