• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Ulaştırma Bakanlığı'ndan eğitime destek

Ulaştırma Bakanlığı'ndan eğitime destek
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kısa adı FATİH olan eğitime desteği artırarak sürdürdüklerini belirterek, "20 bin okulun derslikleri Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmetler Fonu'ndan sağlanan destekle akıllı sınıf haline getirilecek" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kısa adı FATİH olan "Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi'yle eğitime desteği artırarak sürdürdüklerini belirterek, "20 bin okulun derslikleri Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmetler Fonu'ndan sağlanan destekle akıllı sınıf haline getirilecek" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, başlatılan projenin Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşümünde kilometre taşlarından biri olduğunu kaydetti.

'FATİH' projesiyle, Türkiye'nin en büyük eğitim hamlelerinden birini başlattıklarını kaydeden Yıldırım, "Bilindiği gibi son 8 yılda okullarımızın tamamında bilgisayar sınıfları oluşturmak, yazılım destek programları sağlamak suretiyle bütün öğrencilerimizi bilgisayarla tanıştırdık; bilgisayar okuryazarı yaptık. Eş zamanlı olarak bilgisayar okuryazarlığının tabana yayılması için de kütüphanelere, halk eğitim merkezlerine, mesleki eğitim merkezlerine, kışlalara, beldelere kamu internet erişim merkezleri kurduk. Vatandaşların kamu hizmetlerini elektronik ortamdan almalarını sağlayan e-devlet projelerini başlattık" dedi.

22 bin okula bilgisayar sınıfları, bin 500 okula bilgisayar destekli fen laboratuarları, 18 bin 500 okula yazarlık yazılımı programı, 12 bin okula geniş bant internet erişim altyapısı kurduklarını ifade eden Yıldırım, "Kablolu ve kablosuz erişim imkanı bulunmayan 5 bin 200 köy okuluna uydu üzerinden internet erişim altyapısı götürdük. 40 bin okulumuzun internet kullanım ücretlerini ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Bugüne kadar toplumun her kesimine hitap eden 3 bin adet kamu internet erişim merkezi
devreye aldık. Bütün bu hizmetler için, Ulaştırma Bakanlığı Evrensel Hizmet fonundan eğitim hizmetlerine 1 milyar TL'ye yakın katkı sağladık. Bilişim sektörüne yaptığımız yatırım ve hizmetlerle, ülkemiz bilişim altyapısında Avrupa'nın 5. ülkesi konumuna geldi. Ulaştırma Bakanlığı olarak bu altyapının eğitime uygulanmasına her türlü desteği verdik, vermeye de devam ediyoruz" dedi.

40 bin okulda, 600 bin civarında dersliğin tamamını FATİH projesiyle bilgisayarlı eğitim sınıfı haline getireceklerinin vurgulayan Yıldırım, "Sınıfları 3 yıl içerinde en son bilişim teknolojileriyle donatıyoruz. Proje doğası itibariyle 72 Milyon vatandaşımızın tamamını ilgilendiriyor. Böylece bölgeler arasındaki farklılıkları ortadan kaldırarak, her okulumuzu yüksek standartlı eğitim imkanına kavuşturuyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini de gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordineli olarak yürütülecek projenin bakanlıklar arası protokol imzası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 22 Kasım 2010 tarihinde Ankara'da atılacak.

Güncel havacılık haberleri için THY Haber'i takip edin.

www.thyhaber.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim