• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Ulaştırma Bakanlığı'nın ismi değişiyor

Ulaştırma Bakanlığı'nın ismi değişiyor
Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni Teşkilat Kanunu'nun hazırlanmasında son noktaya gelindi. Yeni Kanunda Ulaştırma Bakanlığı'nın ismi "Ulaştırma, İletişim ve Denizcilik Bakanlığı" olarak değiştirildiği öğrenildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NIN İSMİ DEĞİŞİYOR

Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni Teşkilat Kanunu'nun hazırlanmasında, son noktaya gelindi. Yeni Kanunda Ulaştırma Bakanlığı'nın ismi "Ulaştırma, İletişim ve Denizcilik Bakanlığı" olarak değiştirildiği öğrenildi.

Bilgi Teknolojileri, İletişim ismi ile bakanlık künyesine girerken, Denizcilik ismide bakanlık künyesinde yer aldığı belirtildi.

Bizzat Bakan Yıldırım ve Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın tarafından hazırlanan yeni Ulaştırma Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda Denizcilik Müsteşarlığı'nın kaldırılıp kaldırılmayacağı ise belli olmadığı kaydedildi.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI'NIN AKİBETİ BELLİ DEĞİL

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgilere göre, Denizcilik Müsteşarlığı'nın kaldırılarak, geniş yetkiler ile Denizcilik Genel Müdürlüğü adı altında toplanacağı ifade edilirken, Bakanlık Künyesine "Denizcilik" isminin verilerek, yıllardır olması istenen "Denizcilik Bakanlığı" beklentilerine bir nebze cevap verileceği öğrenildi.

Yeni teşkilat yapısına göre, Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcılığının dışında, 1 Müsteşar, 6 Müsteşar Yardımcılığı kadrosu tahsis edilirken, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, SHGM, TCK, TCDD, DHMİ ve PTT’nin ise aynen korunması bekleniyor.

Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde bulunan Avrupa Birliği Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nın birleştirilerek, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü adı ile yeni bir genel müdürlüğün yapılandırılacağı ifade edildi.

Bununla beraber, TCDD Genel Müdürlüğü’nün dışında, özel demiryolu işletmeciliğinin geliştirilmesi ve denetlenmesi için Demiryolu Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nün kurulacağı kaydedildi.

YENİ BÜROKRATLAR ATANACAK

Ulaştırma Bakanlığı’nın yeni Teşkilat Kanunu’nun çıkması ile birlikte, görevleri son bulacak, Müsteşar, Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının yerlerine yeniden atama yapılacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bizzat üzerinde çalıştığı ve dar bir kadro ile hazırladığı yeni Teşkilat Kanunu ile Bakanlığın hızlı ve verimli çalışması sağlanacak. Bu sayede bürokrasi azaltılırken, hizmet merkezli bir bakanlık haline gelecek.

Deniz Haber Ajansı’nın aldığı bilgi ve duyumlara göre; verimli olamayan bürokratların yeniden ataması yapılmayacağı öğrenilirken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın performansına ayak uydurabilecek yeni bürokratların atanacağı ifade edildi

Haber: Recep CANPOLAT - ÖZEL HABER

www.DenizHaber.Com.tr - Deniz Haber Ajansı

www.istanbulhaber.com -  İstanbul Haber Ajansı

www.AksiyonHaber.Com - Aksiyon Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim