• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ülker’in ‘Gözde’si enerji sektörüne girdi

Ülker’in ‘Gözde’si enerji sektörüne girdi
Son yıllarda Türkiye’nin dev şirketlerinin çoğunun radarında olan enerji sektörüne, sürpriz bir isim daha girdi.

 

Ülker’i de çatısı altında barındıran Yıldız Holding’in iştiraki Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Denizli’de 403 MW’lık doğalgaz çevrim santrali planlayan Alartes Enerji’nin yüzde 51’ini Sekoya Enerji’den satın aldı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada 51 bin TL’ye yapılan hisse alımının Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Rekabet Kurulu onaylarına tabi olduğu da kaydedildi. Açıklamada Gözde Girişim’in, enerji sektöründe, özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceği de vurgulandı.

Ana hissedar Murat Ülker

Halka açık bir şirket olan Gözde Girişim Sermayesi’nin hissedarları ve yatırım alanları şöyle: “Yüzde 34.07’lik hissesi ile Murat Ülker, yüzde 21.55’lik hissesi ile Yıldız Holding, yüzde 19.93’lük hissesi ile Ahsen Özokur ve yüzde 24.44 hisse sahibi diğer sermayedarlar. Şirketin Yönetim Kurulu’nda eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren de yer alırken, öncelikli yatırım alanları finans, bilişim, teknoloji, perakende, yenilenebilir enerji, gayrimenkul, lojistik ve tarım olarak sıralanıyor.”

Gözde Girişim’in yatırım portföyünde halihazırda Türkiye Finans Katılım Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Exper Bilgisayar, Medyasoft, Şok Marketler ve Kümaş gibi şirketler bulunuyor. Alartes Enerji’nin Başkan Yardımcısı Ünal Kabaca, Gözde Girişim’e kendilerinin teklif götürdüğünü, onların da kabul ettiğini belirterek, “350 milyon dolarlık bir santral yatırımı olacak. Yıllık 3 milyar kilowat saat (kWh) elektrik üretim kapasitesi olacak, geçiş dönemlerini göz önünde bulundurursak, yıllık muhtemelen 2 milyar kWh elektrik üretilecek” diye konuştu.

Ali Ülker ‘Geç kaldık’ demişti

YILDIZ Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, daha önce yaptığı bir açıklamada, bazı sektörler için Ülker Grubu olarak geç kaldıklarını, bunlardan birinin de enerji olduğunu söylemişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim