• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Ulstein'in yeni tasarımını HHI inşa edecek

Ulstein'in yeni tasarımını HHI inşa edecek
Singapur merkezli TOISA firması, Ulstein’in tasarladığı çok amaçlı offshore gemisi (MOCV) inşası için Güney Kore’li Hyundai Heavy Industries ile sözleşme imzaladı.

Ulstein'in benzersiz Çok Amaçlı Offshore Gemisi'ni (MOCV) Hyundai inşa edecek

Singapur merkezli TOISA firması, Ulstein’in tasarladığı çok amaçlı offshore gemisi (MOCV) inşası için Güney Kore’li Hyundai Heavy Industries ile sözleşme imzaladı.

150,5 metre boyunda, 32 metre genişliğinde ve 7,5 metre drafı bulunan Çok Amaçlı Offshore gemisi, Ulstein dizayn firmasının en prestijli tasarımı olarak biliniyor. Bugüne kadar Güney Kore tersanelerinde inşa edilecek en büyük Çok Amaçlı Offshore gemisi olması planlanırken, Hyundai Heavy Industries tarafından X-Bow gövde hattı tasarımlı ile ilk gemi olacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ulstein Deniz Pazarlama Satış Müdürü Bram Lambregts, DP3 ürünü geminin petrol ve gaz sektöründe dünya çapında operasyonlar için tasarlandığını belirterek, ultra derin deniz montaj ve inşaat, esnek boru hatları, derin deniz kablo döşemek ve topside yapım desteği suınduğunu söyledi.

Hyundai Heavy Industries’de inşa edilecek ‘gemiyi benzersiz kılan gelecekteki gereksinimlerin geliştirilmiş olmasıdır’ diyen Ulstein Deniz Pazarlama Satış Müdürü Bram Lambregts, Geminin tasarımı maksimum kabiliyeti ve esneklik sağlayan önemli bir dizi özellik içerdiğini ve bu özellikleri ile 2 bin metre derinlikte yeteneği ile 200 ton SWL 3 bin 500 metre derinlikte yeteneği ile 900 ton SWL derecelendirilen tam Aktif Çekin Kompanse (AHC) deniz vinç ile, katlanır bomlu vinç bulunduğunu kaydetti.

Yapılan açıklamada, Kapasiteleri maksimum dayanıklılık sağlamak için tasarlanan Çok Amaçlı Offshore Gemisi’nin (MOCV) hızı, konumlar arasında hızlı geçiş sağlamak için optimize edildiği kaydedildi. Diğer taraftan geminin yaşam alanlarında 250 kişinin rahatlıkla konaklayabileceği kamaralar, ofisler, operasyon odaları ve dinlenme alanları bulunduğu belirtildi.

Geminin Özellikleri

Loa 150.5 m
LPP 144,0 m
Genişlik (kalıp) 32,0 m
Derinlik (kalıplı) 13,3 m
Draft (dizayn) 7.5 m

Deneme hız 14.3 kn
Güç 6 x 3.730 kW Yüklendi
İticiler, azimut kıç 3 x 3.350 kW
İticiler, ret. azimut fwd 2 x 3.350 kW
İticiler, tüneller 2 x 2.500 kW

deepwater_toisa_ulstein.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim